Gå direkt till Nyheten (Insänt: Om att motverka fetma)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insänt: Om att motverka fetma

Publicerad Thursday, 28 April 2022, 14:30 av - Inskickat material

Nya riktlinjer för att minska fetma, men det är gammal forskning som lyfts fram, skriver Torwald Åberg.

I USA och Finland har man länge arbetat intensivt att lösa problemet med den ökade fetman och idag har Sverige vaknat. Socialstyrelsen kommer med nya riktlinjer för sjukvården som meddelades på morgonen. Man talade om senaste forskning som är decennier gammal och utan resultat. Under 40 år har en annan utveckling skett som nu skulle kunna användas och som fungerar hos allmänheten, en svensk forskning och utveckling som förbisetts och motarbetats av forskare, politiker, myndigheter och sjukvården. Så det blir blir väl till att vänta ytterligare något decennium.

/ Torwald Åberg