Gå direkt till Nyheten (Debatt: Lyfter fördelar med hyresrätter)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Lyfter fördelar med hyresrätter

Publicerad Friday, 20 May 2022, 08:32 av Insändare

Det är Alma Ohlin, som företräder Fastighetsägarna i Skaraborg, som  i en debattartikel lyfter fördelar med hyresrätter.

Det är dags att hylla hyresrätten som bostadsform 

Det är på sin plats att i dagens läge lyfta fördelarna med att bo i hyresrätt och vikten av att ha tid vi över till annat som vi älskar i livet! Vi från Fastighetsägarna vill lyfta hyresrätten som bostadsform, ett boende med all-inklusive.

Som hyresgäst har du inga krav på kontantinsats och behöver alltså inte spara ihop en massa pengar för att kunna flytta till ett eget boende. Därför är boendeformen ett populärt förstagångsboende när man prövar vingarna i en egen bostad. Ett steg i livet som många ungdomar längtar efter. Det finns ingen ekonomisk risk och du kan inte heller kan förlora några pengar mer än dom nästkommande tre månadshyrorna som är allt ansvar du har gentemot din hyresvärd innan du kan vara på nästa plats i livet oavsett konjunkturläge.

Man kan inte säga annat än att det är bekvämt att bo i hyresrätt. Jag minns min mormor, som fick lägga timmar på att släpa ved in och ut ur huset, som varje morgon och kväll fick tända pannan för att det skulle finnas varmvatten. Hon släpade ut soptunnan varje vecka för tömning och for iväg med bilen full med glas och plast för sortering. För henne var det en stor lyx att få flytta till en hyresrätt, där det både fanns varmvatten och värme dygnet runt utan att man behövde lägga någon tid eller energi på att få det. Dessutom kan man enkelt källsortera i soprummet. Jag vet dessutom inte hur många hinkar med kottar som jag plockade på hennes uppfart, något som jag faktiskt aldrig saknat. Ja alla sysslor som skulle göras i det egna boendet engagerade många i släkten och tog mycket tid i anspråk som vi hellre hade lagt på att umgås.

När det kommer till att ha rent och snyggt, ordning och reda är det inte heller alla som har orken eller möjligheten att lyckas med detta. Skönt då att det är hyresvärden som står för renoveringar och underhåll som bostaden och hela byggnaden behöver. Du behöver inte själv måla, tapetsera eller ordna med hantverkare om vitvaror skulle gå sönder utan allt detta sköter hyresvärden. Det ingår i hyran, inga extra kostnader!

Det enda som du som hyresgäst behöver göra är att lyfta på luren och kontakta din hyresvärd. En service som förtjänas att lyftas flera gånger om.

Hyresrätten är en fantastisk boendeform där du kan fokusera på ditt arbete, dina intressen och din fritid istället för att lägga tid och pengar på ditt boende. Passa på att njuta av livet och var stolt över din hyresrätt med all-inklusive!

Alma Ohlin
Ansvarig Näringspolitik
Fastighetsägarna i Skaraborg

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonas Danielson
Gäst
Jonas Danielson
20 May, 2022 08:55

Och ingen gräsklippning eller andra måsten när helgen kommer!