Gå direkt till Nyheten (Nya polisvolontärer ut i verksamhet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya polisvolontärer ut i verksamhet

Publicerad Monday, 30 May 2022, 21:03 av - Inskickat material

– Det finns ett stort intresse bland invånarna i Skaraborg att vara polisens förlängda arm, skriver Polisen i ett pressmeddelande.

Under våren har ett 50-tal nya volontärer fått utbildning av polisen.

Under våren bjöd polisen i Skaraborg in till två informationsträffar där ett 40 tal intresserade kommuninvånare från orter över hela Skaraborg kom till möten i Skövde och Lidköping.

– Vi sökte trygga personer med en demokratisk värdegrund och en kommunikativ förmåga. De deltagare som sökte utbildningen blev kontrollerade i polisens register och kallades till en intervju. Ett 50-tal personer blev antagna och fick börja utbildningen, säger Oscar Svantesson volontärsamordnare i Skaraborg.

Under utbildningen har volontärerna fått information i bland annat lag och rätt, kommunikation och konflikthantering, sekretess/hotbild och akutsjukvård.

Elisabeth Oliv är kommunpolis i Skara och Götene och hon är nöjd med den stora uppslutningen och stödet från kommunen i Skara.

– Det har varit mycket bra utbildningstillfällen och jag vill tacka Skara kommun som låtit oss få nyttja deras stadshus till utbildningen. Det var viktigt för oss att hitta en lokal i centrala Skaraborg och det hjälpte kommunen till med, säger Elisabeth Oliv, volontärsamordnare i östra Skaraborg.

Peter Karlsson är samordnare för volontärerna i västra Skaraborg och han har utbildat volontärerna i radiosystemet Rakel.

– Det är ett bra och effektivt sätt för oss att trygga upp volontärerna och att de med en knapptryckning kan nå den polis som är knuten till uppdraget, säger Peter Karlsson.

I samband med det sista utbildningstillfället i Skara Stadshus i morgon tisdag kommer de nya volontärerna att få ett diplom som ett bevis på sin nya roll och utbildning.

–  Efter morgondagens diplomutdelning har vi en ivrig grupp nya volontärer som är redo att få boka upp sig på uppdrag i syfte att tillsammans med polisen göra Skaraborg tryggare, avslutar Elisabeth Oliv.