Gå direkt till Nyheten (Planera Filsbäck ihop med Källby – förslag i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Planera Filsbäck ihop med Källby – förslag i dag

Publicerad Tuesday, 07 June 2022, 16:07 av Björn Smitterberg

Den flera år gamla planen om en sammankoppling av Källby och Filsbäck – Filsbyutredningen – har fått ny aktualitet. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i dag att gå vidare med det förslag till nytt bostadsområde nordost om nuvarande Filsbäck och Truve.

I det sammanhanget tog Moderaterna upp frågor om att koppla ihop Källby och Filsbäck. Det som nämndes vid pressinformationen var bl a VA-frågor, förskolor och skolor. De båda orterna ligger på var sin sida om gränsen mellan Lidköping och Götene.

Det betyder att det skissade förslag som lämnats av ett privat fastighetsbolag kommer att bearbetas vidare. Moderaternas förslag tillstyrktes av en enig nämnd.