Gå direkt till Nyheten (Götenes sommarsalong öppnar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götenes sommarsalong öppnar

Publicerad Sunday, 12 June 2022, 13:15 av - Inskickat material

I morgon öppnar Sommarsalongen i Götene konstrum!

Kring Kinnekulle finns en mångfald av konstnärer och konsthantverkare. För femte sommaren i rad samlas ett antal av dessa och ställer ut i Sommarsalongen i Götene konstrum.  Tillsammans bjuder på en spännande och vacker utställning med en sammansättning av olika konstuttryck.

Utställare i sommar är de lokala konstnärerna:
Marléne Kangas, bildhuggare,
Fredrik Svensson, foto,
Niina Stenander, keramik,
Sofia Rybrand, måleri och
Lindali Winberg, batik.

Detta år skedde urvalet genom att tidigare utställare fick nominera årets utställare.

– Detta är en kul form av urval som ger en ny bredd och möjlighet att fånga upp konstnärer som kanske är nya och inte så välkända” säger Lisbeth Eklind som var den som kom på idén.

Även om utställarna inte samarbetat inför utställningen så kan man i årets utställning skönja ett tema kring naturen, där både det vackra men också det mytiska och mystiska finns representerat. ”Det är lika spännande varje gång en Sommarsalong sätts samman, det är så skilda uttryck att man först undrar hur det ska gå att få ihop till en utställning, men alla Sommarsalonger har efter hängning bildat fina utställningar där verken ”gift sig” fint med varandra. Det är mycket Peter Skallströms förtjänst som är väldigt duktig på att se helheter och fina kombinationer” säger Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare Götene kommun.

Sommarsalongen kom till efter en idé från konstnärerna Peter Skallström och Lisbeth Eklind, och de är med och arrangerar utställningen tillsammans med kulturen Götene kommun.

Utställningen pågår från den 13 juni till den 12 augusti, med vernissage måndagen den 13 juni, klockan 18.00.