Gå direkt till Nyheten (Debatt: KD vill ha öppnare vårdcentraler)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: KD vill ha öppnare vårdcentraler

Publicerad Tuesday, 02 August 2022, 17:23 av Insändare

Förstärkning av primärvården minskar trycket på sjukvården, skriver företrädare för Kristdemokraterna i en debattartikel.

Mer tillgängliga vårdcentraler krävs

Genom att förstärka primärvården minskar trycket på sjukvården i sin helhet samtidigt som tryggheten för patienten ökar.

Kristdemokraterna arbetar för att fler vårdcentraler ska ha utökade öppettider vid kvällar, helger och tidiga morgnar. Vi vill främja utvecklingen av digitala lösningar för att göra det lättare att komma i kontakt med vården, oavsett om det handlar om att boka läkartid via nätet eller få rådgivning av en sjuksköterska. Samtidigt ska självfallet andra individanpassade lösningar finnas för dem som har svårigheter att nyttja digital teknik.

Vi vill förstärka det hälsofrämjande arbetet liksom rehabiliteringen. Det handlar för primärvårdens del om att ge stöd till bättre egenvård, förebygga beroendeproblematik av skilda slag och stödja ett friskare liv. Det handlar också om att tidigt upptäcka besvär som kan leda till sjukdomar men som kan förbyggas genom tidig behandling.

Vi vill också ge fler möjlighet att vårdas i eller i närhet av hemmet. För många, inte minst för barn och äldre, skapar detta en trygg vårdmiljö och ökar livskvaliteten.

Alla invånare ska vara trygga med att det finns en god, tillgänglig och nära vård.

Stefan Svensson (KD) regionrådskandidat

Conny Brännberg (KD) regionråd

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
2 August, 2022 10:01

Problemet är att ni inte vill betala personalen för det. Personalen subventionerar ju redan regionen med 1 miljard/år genom att de ligger under riksgenomsnittet för regionerna. Skamligt och detta har ni gjort i åtta år nu. Sen undrar ni varför det är svårt att få tag i personal.