Gå direkt till Nyheten (Lidköping dukar upp för Porslinsfestival)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping dukar upp för Porslinsfestival

Publicerad Wednesday, 17 August 2022, 11:32 av Björn Smitterberg

Nu blir det Porslinsfestival – en festivl som byter ansikte varje gång. Även i år tas nya grepp och det handlar mycket om dukning.

På Rörstrands innergård skapas nu tält för att ge plats åt design i främst porslin och keramik, verksamheter i området förbereder sig för att ta emot besökare. Dukning blir det, och för att skapa stämning blir det även dukningar på flera andra platser i centrala Lidköping.

Logotypen för festivalen 2010

Det är i år 41 år sedan den första festivalen. Det var då mästerskap i drejning var med första  gången. I år är det en av lördagens attraktioner. Fredag klockan 9 startar festivalen som första dagen har bjudit in flera personer som på olika sätt är engagerade i stengodsbranschen.

Hela programmet – när detta skrivs ännu inte helt uppdaterat – finns på nätet – klicka här