Gå direkt till Nyheten (Insändare: Liberaler saknar skötsel av stränder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Liberaler saknar skötsel av stränder

Publicerad Monday, 22 August 2022, 08:45 av - Inskickat material

– Skötseln av stränder i Lidköping tycks bli en evig följetong utan åtgärder.
Det – bl a – skriver Liberaler i en insänd artikel.

Badplatser i Lidköping

Än är det förhoppningsvis långt kvar på sommaren även om skolorna börjar och de flesta avslutat sina semestrar.  Lidköping har alla förutsättningar att vara en kommun som är känd för bad, restauranger och caféer både centrumnära och inom några kilometer i vardera riktningen.  Men det tycks bli en evig följetong utan åtgärder även med detta som tex. avsaknaden av ställplatser för husbilar trots att vi legat på nuvarande majoritet åtskilliga gånger om detta.

Vi Liberaler kommer på första mötet efter sommaren nu i veckan lämna in ett yrkande där vi vill ha en redogörelse på hur det kan ha blivit så här när det handlar om våra bad och då även gällande naturistbadet i Truve.

Lidköpings kommun beslutade inför kommande säsong att avsluta den tidigare blåflagg certifieringen av badplatser med information att det inte skulle medföra några försämringar gällande badplatserna i Lidköping.

Denna sommar har det förekommit flertalet klagomål i media gällande renhållning och standard på våra badplatser.  Nämnden förväntas kunna redovisa om några förändringar av rutiner eller regelverk förändrats sedan beslut om blå flagg avskaffades.

Liberalerna i Lidköping / Pär Johnson

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
benny_berggren@hotmail.com
Gäst
benny_berggren@hotmail.com
22 August, 2022 09:09

Hej , Det vore på tiden att fixa bort stenar vid villabadet nu när det är lågvatten, som det är nu kan varken barn eller vuxna gå i vattnet jättebesvärligt , men som vanlig händer det ingenting trots många klagomål varför finns det inget intresse från kommunen att ta tag i detta några timmars arbete så är det i ordning .Mvh Benny.

Roger
Gäst
Roger
22 August, 2022 06:55

Eller så kanske man kan göra något själv tillsammans med sina badande,kompisar ?

Anders
Gäst
Anders
23 August, 2022 10:21
Svarar  Roger

Då får man länstyrelsen på sig. Det är ju ett av de allvarigaste brott du kan begå, klippa gräs ner till sjön eller röja sly mm.

Roger
Gäst
Roger
23 August, 2022 02:56
Svarar  Anders

Då får länsstyrelsen ta över helt enkelt

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
22 August, 2022 03:40

Självklart är det kommunens fel också att det är lågt vattenstånd. Jösses!