Gå direkt till Nyheten (KD: kvotera inte föräldraledigheten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

KD: kvotera inte föräldraledigheten

Publicerad Monday, 29 August 2022, 15:00 av Björn Smitterberg

Debattartikel av Dan Hovskär, kandidat till riksdagen.

Nej till kvotering av föräldraledigheten!

Varje familj är helt unik, med ett livspussel som ska läggas och få att fungera. Frågan om kvotering handlar därför om vilket perspektiv som styr. Vi kristdemokrater ser till barnets bästa och därför ska föräldrarna, inte politikerna och riksdagen, avgöra hur föräldrapenningen ska fördelas. Det känns riktigt bra att 71% av svenska folket är av samma åsikt, visar en undersökningen som gjorts av Kantar Sifo.

Kristdemokraterna har alltid värnat familjen och tror att trygga familjer skapar ett tryggare och bättre samhälle. För de andra partierna (SD undantaget), är ett lika uttag av föräldraledigheten det viktiga. Hur lovvärt än målet är så ska den avvisas då den inte sätter barnets bästa i centrum. Det är barnens rätt till sina föräldrar – inte jämställdhetsmål – som måste vara vårt fokus!

En fungerande familjepolitik är viktigt för ett samhälle som vill förebygga och ta itu med de samhällsproblem som Sverige har i dag, det kan handla om ekonomisk utsatthet och barnfattigdom, psykisk ohälsa bland barn och unga, fallande skolresultat och de konsekvenser dessa får på förutsättningarna att hävda sig på arbetsmarknaden på längre sikt, samt utanförskap och kriminalitet.

Familjepolitiken måste prioriteras. En genomsnittlig barnfamilj kommer att få ökade levnadsomkostnader med minst 40.000 kronor redan i år. Anledningen är höjda räntor, höga elpriser, höga drivmedelspriser, högre kostnader på mat, kläder, osv. Vi kristdemokrater har ett batteri av åtgärder för att stärka denna den mest grundläggande formen av gemenskap och dessutom göra insatser för att sänka kostnaderna. Är detta viktigt för dig, rösta då på kristdemokraterna för att barnperspektivet ska stärkas!

Sverige behöver en nystart och en ny regering med starkt inflytande av kristdemokraterna.

Dan Hovskär
Toppkandidat till Riksdagen (KD), Skaraborg

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
29 August, 2022 03:11

Är ni lika måna om att följa folkviljan när det handlar om att förbjuda religiösa friskolor?