Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Tid att hålla vad man lovat, eller förhandlingsfråga)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Tid att hålla vad man lovat, eller förhandlingsfråga

Publicerad Friday, 16 September 2022, 11:57 av Björn Smitterberg

Så många fel har oppositionen hittat på regeringen och klagat och klagat.
Nu är det tvärtom – nu måste lösningarna komma.

Nu får vi se vilka tunnor som skramlat mest utan innehåll.
Ett av de “vinnande partierna” har flera år varit noga med att påpeka att allt regeringen gjort har varit fel. Men inte haft lösningar.
Flera andra parti har förstått att rida på vågen och stämt i. De har litat på att de andra “vinnande” partierna har lösningarna.
Nu får vi se hur det ska gå. Vilka partier har haft för kort näsa.

Ett “vinnande” parti har exempelvis lovat att bygga ut det svenska försvaret, men samtidigt sagt att Sverige bör skänka ett vapensystem, kanske ett av de mest utvecklade i världen, till Ukraina. Där kan förstås Ryssland ta dem och använda i strider mot Nato. Men försvarsexperten i detta “vinnande” parti har för kort näsa.

De “förlorande partierna” har med framgångar och tillbakagångar skaffat sig en position att lösningar inte behövs just nu. Inte ens på deras egna förslag. Men ofta handlade ju de egna förslagen om att hålla med dåvarande oppositionen.

Så; ur detta virrvarr förväntas lösningar som medför kritik. Men lösningarna är avlägsna just nu – ungefär som svaret på gåtan om vad som finns utanför universum.

Det kan hända, när redaktören har svårt att somna någon kväll, att han tar sin kikare och stirrar ut i himlen, för att se om han kan upptäcka någon ny planet i närheten.
Hittills har inga avslöjanden gjorts i redaktörens trädgård. Ibland syns inte ens månen, varvid redaktören kontrollerar kikaren för att sedan konstatera att det är mulet.
En gång hittades en lysande stjärna, men det visade sig vid kontroll vara en nyuppsatt lampa hos en granne. Det hade ju varit en väldig nyhet om det var en planet. Men vid sedvanlig kontroll visade det sig vara något annat än en planet så något dystert fick redaktören ge upp spaningarna den kvällen.

Nu finns ju en enorm kikare ute i rymden – Webb-teleskopet. Namnet har inget med internet att göra utan har fått namnet från en rymdforskare. Inget på jorden kan se längre än det teleskopet. Märkvärdigt nog har vi ägnat mer pengar för att kartlägga universum bättre än havsdjupen. Hur är det egentligen med Vänerns botten? Är månens yta mer eller mindre utforskad?

Nu letar politiker runt om i Sverige på att hitta kikaren där  de kan se in i framtiden.
Vid  fikabordet på  fredagsförmiddagen kom ett uttalande:
– Antingen har inte staten några  pengar – eller också har medborgarna inga, alla pengar är statens…

/Trevlig helg

 

 

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
16 September, 2022 01:05

För inte tala om alla tidigare osynliga & omöjliga lösningar som den nu avgående sidan helt plötsligt lyckats hitta…

HGW
Gäst
HGW
16 September, 2022 06:08
Svarar  Nisse

Amen på det…kan bara bli bättre nu.
Alla förblindade i “korståget” mot SD som nu demokratiskt blev andra största parti,men avgående regering missade Nyans
Ska man tro en del “vetare” så innebär det att vi har typ 1,4 miljoner nazister i Sverige…..haha….Demokrati har visat vad folk vill ha.. ändring.

örnvik
Gäst
örnvik
16 September, 2022 06:18

Kanske dags för lite eftertanke, det är lätt att klaga i opposition, får se hur det avlöper, allt
var ju regeringens fel under 2019-2022 misstroendevotum efter misstroendevotum, sjukvården som är ju regionernas ansvar, kärnkraften som ju de borgerliga var med om
att stänga ner. Det enda jag tycker de gjorde fel var att inte satsa på tullen med att anställa fler och ge dem polismyndighet

örnvik
Gäst
örnvik
16 September, 2022 06:38

Ebba Bush vill bli försvarsminister, Det kan bli nåt ,hon har ju talets gåva

Tobbe
Gäst
Tobbe
16 September, 2022 11:52

Gällande valet bör herr Redaktör först beskriva huruvida det är nationellt eller regionalt som avses. Dock nämns “regeringen” i ingressen så vi får väl anta att det är den som avses. 8 år har en regering hållt på. Vill du nu att en nu regering ska lösa allt på en vecka? Sedan gällande försvarssytem. Varför tror du att de kommer beslagtas? Antar att det är lite rött och vänstervridet i ledningen för denna tidning

Tobbe
Gäst
Tobbe
17 September, 2022 10:17

Där kan förstås Ryssland ta dem och använda i strider mot Nato”
Varför tror du att de kan ta dem? Kolla upp hur det går i Ukraina, det går inte bra för Ryssen just nu. Det står även i MSM. Håll dig till Lidköping och lämna världspolitik till de medier som kan saken.