Gå direkt till Nyheten (Kammarmusiklyft för tvåorna i skolor)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kammarmusiklyft för tvåorna i skolor

Publicerad Tuesday, 20 September 2022, 13:43 av - Inskickat material

Samtliga elever i grundskolans årskurs två får i år en scenkonstupplevelse som sticker ut då stråktrion Trio Sjöströmska bjuder på en interaktiv fängslande berättelse för barn med musiken i fokus.

Sjöströmska trion tillsammans med en skådespelare uppmuntrar barnens fantasi, för att göra dem närvarande och därigenom stärka både deras egen självkänsla och gemenskap med varandra.
Barnen och artisterna bygger tillsammans en föreställning baserad på utvalda stycken från den klassiska repertoaren.

Artisterna i Sjöströmska trion, som brinner för att få möta barnen med den musik som är deras, är Annie Svedlund violin, Märta Eriksson viola och Lisa Reuter cello samt Hilda
Rydman som är skådespelare.

Lidköpings Konsertförening har möjliggjort detta genom projektet “Kammarmusiklyftet” där den beviljats ett stöd där ett av villkoret är att medlen inte ska användas till traditionell konsertverksamhet utan till evenemang utanför de vanliga spelplatserna, för att nå en bredare publik än den traditionella och med tonvikt på barn och unga.

Martin Hjorth, ordförande i Lidköpings Konsertförening, slog en signal till Lidköpings Kommuns kultursamordnare som i sin tur kontaktade förvaltningen Barn och Skola och en skolturné sjösattes.

Datum för skolföreställningarna är 26-29 september på Esplanadteatern. Föreställningar är inte offentliga utan exklusivt för årskurs 2.

– – – –
Pressmeddelande