Gå direkt till Nyheten (Lidköping/Skövde möjlig arrangör för SM-veckan sommar 2026)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping/Skövde möjlig arrangör för SM-veckan sommar 2026

Publicerad Thursday, 29 September 2022, 15:50 av Redaktionen

I mitten av september besökte Riksidrottsförbundet och Sveriges Television Skövde och Lidköping för att utvärdera orternas ansökan om att bli arrangör av SM-veckan sommar 2026. Ett svar på ansökan från Skövde och Lidköping väntas före jul.

Det  var i juni i år sp, Lidköpings och Skövde kommuner lämnade in sin gemensamma ansökan om att få arrangera SM-veckan sommar 2026. Utifrån de ansökningar som kommit in har Riksidrottsförbundet och Sveriges Television valt ut fem orter där gjort platsbesök.

Besöket startade i Skövde på Billingen och Lillegården för att sedan gå vidare till Lidköping där delegationen bland annat besökte Ågårdsområdet med Lidköpings Arena, Lidköpings motorstadion och Framnäsområdet.

 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bengt-Göran Bäcklund
Gäst
Bengt-Göran Bäcklund
29 September, 2022 05:34

Det vore toppen att ett SM åter igen skulle hållas på vår fina Idrottspark Framnäs.
Detta skulle ske precis 100 år efter LIS önskade att ett första SM för kvinnlig friidrott skulle anordnas.Följden blev att det första SM i friidrott för damer hölls på IP Framnäs 1927.

Robert
Gäst
Robert
3 October, 2022 09:04

Fast då är det ju bra om kommunen först och främst stämmer av med intresset och möjligheten för involverade föreningar att kunna arrangera en SM-tävling. Därefter att kommunen ser till att det finns en anläggning som klarar av att arrangera ett SM, för det gör inte Framnäs IP idag.

Idag straffas t ex de aktiva som är duktiga kastare (några är t om bäst i Sverige i sin ålder) eftersom de kastar längre än vad kastsektorn tillåter och de under inga omständigheter får kasta på innerplan eftersom där ska det spelas fotboll i fjärdedivisionen.

Einar
Gäst
Einar
29 September, 2022 08:23

Jättekul om det blir av men har man glömt att Lidköping är en sjöstad med bra möjligheter för vattensporter!