Gå direkt till Nyheten (Miljonstöd till föreningslivets elkostnader
Några beslut i korthet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljonstöd till föreningslivets elkostnader
Några beslut i korthet

Publicerad Thursday, 06 October 2022, 19:26 av Björn Smitterberg

Kultur- och fritidsnämnden väntas ha ett överskott i år. Nu beslutades att en miljon ska reserveras för att stötta föreningslivet som fått höjda elkostnader.

Föreningar kommer att kunna söka pengar men måste också kunna redovisa ökningen av elkostnader. Bidraget ges endast för elkostnader i september, oktober och november och kan alltså inte sökas förrän i december.

Konstrenovering
Kultur- och Fritidsnämnden äskar att i fortsättningen få 200.000 kronor årligen för att underhålla konstverk i Lidköping.

Meken-Minnet
är en förening som samlar på sig historia om Meken i Lidköping och är även samlingsplats för personer som jobbar/jobbat på Meken. Föreningen har fått ny hyresvärd och oro finns för hyreshöjning. Kultur- och fritidsförvaltningen har försökt hitta något sätt att stödja föreningen, men inget passar in. Det anses att föreningen inte är tillräckligt öppen för allmänheten och inte har den barn- och ungdomsverksamhet som politikerna önskar. Nu kommer Vänermuseet att försöka stötta verksamheten på något sätt. Men inget bidrag till föreningen alltså.

Framnäs IP
Liberalerna har tidigare begärt en utredning om Framnäs IP kan användas för stora publika arrangemantg – bl a konserter. Nu blev det avslag – det anses att planen är alltför känslig för sådan här verksamhet. Liberalen Ewa Sunnercrantz var inte nöjd med dagens beslut utan menad att lite tid hade man kunnat ägna idén.