Gå direkt till Nyheten (Ätbart – Årets Hållbarhetshjältar pratar matsvinn!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ätbart – Årets Hållbarhetshjältar pratar matsvinn!

Publicerad Monday, 17 October 2022, 13:31 av - Inskickat material

Föreläsning och workshop med Lotta Sellman Jansson

Ätbart är en ideell förening som arbetar med och mot matsvinn, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin! Föreningens har som mål att, i enlighet med Agenda 2030, halvera matsvinnet i butiks- och konsumentledet. I december 2021 blev den utsedd till årets Hållbarhetshjältar under Svenska Hjältar-galan.

Lotta Sellmann Jansson är civilingenjör inom ekosystemteknik och kommer till biblioteket för att berätta om olika livsmedels klimat- och miljöavtryck.

Under föreläsningen berättar hon om om bl.a. livsmedelskedjans resursförbrukning och dess konsekvenser, olika livsmedels klimat- och miljöavtryck och skillnaden mellan matavfall och matsvinn. Det ges konkreta tips på var och en själv kan göra för att minska sitt och gemensamt svinn.

Den efterföljande workshopen kompletterar föreläsningen med uppgifter där deltagarna får söka information samt reflektionsuppgifter som utgår deltagarna.

– – – –
Torsdag 20 oktober klockan 18 Workshop direkt efter föreläsningen klockan 19. Stadsbiblioteket. Fri entré. Workshopen kräver anmälan tel 0510-770050