Gå direkt till Nyheten (Erbjuder padelhall till scenlokal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Erbjuder padelhall till scenlokal

Publicerad Monday, 17 October 2022, 14:13 av Björn Smitterberg

I en mejlkonversation mellan Fyrkantens Förvaltnings Linda Almqvist och kommundirektör Ulrika Strandrot Frid erbjuder sig företaget att bygga den nya scenlokalen – en så kallad black box i den nuvarande padelhallen på Rörstrand och in i Gjuteriet invid hamnen. Företaget äger båda.

Linda Almqvist har studerat de uppgifter som finns i medier och kommit fram till att båda får plats i deras befintliga byggnader. Dessutom är parkeringsförhållandena redan klara, under förutsättning att scenlokalen lockar besökare främst utanför kontorstid.

– Gillar ni läget, finner vi tillsammans möjligheten för detta. Helt säker på att vi, kommun och näringsliv, kan jobba tillsammans med en sådan här satsning, skriver Linda Almqvist i sitt meddelande till kommundirektören.

Det finns ett förslag, dock inte förankrat, att bygga en scenlokal på området där kommunen en tid hade kossor som betade mellan Rörstrand och Vänerstranden.

Black Bos är en scenlokal som tillåter olika slags användningsområden för teater, konserter m m.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
MG Gardie
Gäst
MG Gardie
18 October, 2022 06:38

Självklart erbjuder Fyrkanten det. Som skattebetalare kan fråga sig hur många gånger ska kommunen rädda Fyrkanten egentligen?

Hoppas verkligen att man bygger en riktig blackbox och detta inte sker efter den gamla Hedvallmodellen där Lidköping får en halvmessyr för att stilla påstridiga äldre herrars ekonomiska intressen.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
18 October, 2022 10:20
Svarar  MG Gardie

Det är väl jättebra när kommunen och privata företag samverkar för Lidköpings bästa.