Gå direkt till Nyheten (Utökad opposition kallar till pressmöte – KD byter sida?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utökad opposition kallar till pressmöte – KD byter sida?

Publicerad Tuesday, 25 October 2022, 09:32 av Björn Smitterberg

Oppositionen i Lidköping har kallat till ett pressmöte i eftermiddag, men är ännu förtegna om vad informationen gäller. Det oväntade är att Kristdemokraterna är med – det partiet har hittills ingått i majoritetens samarbete.

Det är Moderaterna, Liberalerna och Vänsterpartiet – samt Kristdemokraterna – som kallat till mötet.

På måndag ska för första gången det i september valda kommunfullmäktige sammanträda och bl a börja utse ledamöter i nämnder och styrelser. Hittills har det stått som klart att den ledande majoriteten med Kristdemokrater tillsammans med Centern, Miljöparitet och Socialdemokraterna som haft majoriteten. Det har dock tidigare under hösten förekommit obekräftade uppgifter om att Kristdemokraterna vill avbryta de samarbetet.

Om Kristdemokraterna byter block och går över till oppositionspartierna så blir Sverigedemokraterna vågmästare. Men detta är alltså spekulationer, klarhet kommer sen eftermiddag.

Det finns overifierade uppgifter om att det oväntade meddelandet från kommunalrådet Jonas Sundström att utreda användningen om valfrihet i omsorgen var ett försök att behålla Kristdemokraterna i “majoritetsfamiljen”. Läs om detta i en artikel i Lidköpingsnytt i torsdags – klicka

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
örnvik
Gäst
örnvik
25 October, 2022 01:53

Vad hade man att vänta sig av det partiet som vill lägga ned vårt akutsjukhus