Gå direkt till Nyheten (Närmare 10 000 nya medlemmar till Naturskyddsföreningen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Närmare 10 000 nya medlemmar till Naturskyddsföreningen

Publicerad Friday, 28 October 2022, 10:24 av Björn Smitterberg


Naturskyddsföreningen upplever en stark medlemstillströmning just nu.
Den började efter riksdagsvalet, men de allra flesta nya medlemmar har kommit efter att den nya regeringens politiska program Tidöavtalet och regeringsförklaringen presenterades. Hittills har 9500 nya medlemmar registrerats, och siffran fortsätter att öka.

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation, som funnits sedan 1909. Antalet medlemmar i år har varit 199 000. Med sina 24 länsförbund och cirka 270 kretsar är föreningen lokalt förankrad i nästan hela Sverige. Föreningen samarbetar också med och stöttar miljöorganisationer runt om i världen.

– Vi är glada över att så många vill komma med oss i miljökampen. Läget för planeten är akut. Larmrapporterna från miljöforskarna står som spön i backen. Jag tror att många människor känner en stark oro för detta och vill vara med och påverka, och att de ser vår förening som en viktig och stark aktör, säger Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen.

Veckan efter valet fick föreningen mer än dubbelt så många nya medlemmar, jämfört med veckan innan och ungefär fyra gånger så många som en genomsnittlig vecka. Men efter att Tidöavtalet och regeringsförklaringen presenterades har medlemstillströmningen ökat mycket kraftigt. I skrivande stund är antalet nya medlemmar 9500, och fortsätter att öka.

–  Den nya regeringen och SD har antagit ett politiskt program som riskerar att kraftigt öka utsläppen och som i det närmaste ignorerar naturkrisen. Dessutom avvecklas miljödepartementet. Det går inte att förhandla med klimatet eller planetens gränser. Med fler medlemmar får vi mer kraft att förändra, och vi blir fler som vill påverka politiker, sprida kunskap och bilda opinion, säger Johanna Sandahl.

– – – –
Insänt från Naturskyddsföreningen

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RGR
Gäst
RGR
28 October, 2022 10:49

Bra! Det är viktigt att det fortfarande finns folk som vågar protestera mot den SD-ledda marionett-regeringen. Det finns hopp så länge folk inte låter sig tystas.