Gå direkt till Nyheten (AB Bostäders förslag på hyreshöjning; 410:- i snitt för en tvåa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

AB Bostäders förslag på hyreshöjning; 410:- i snitt för en tvåa

Publicerad Tuesday, 01 November 2022, 17:03 av Redaktionen

AB Bostäder har i ett pressmeddelande idag meddelat sitt yrkande inför förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Här är pressmeddelandet i sin helhet:

AB Bostäder har under många år höjt sina hyror klart under ett riksgenomsnitt och även mindre än flera privata fastighetsägare i Lidköping.

Bolaget är dock väldigt välskött och det jobbas kontinuerligt med att effektivisera verksamheten för att försöka begränsa behov av hyreshöjningar.

Allmännyttan och Fastighetsägarna har ett nytt övergripande avtal med Hyresgästföreningen som reglerar de kommande tre årens grunder för hyresjusteringar.

– AB Bostäder kommer inte få kostnadstäckning för alla ökade kostnader genom hyreshöjningar under det kommande året och blir därför tvingat att anpassa sig utifrån detta. Ambitionen är dock att våra hyresgäster fortfarande ska uppleva ett fullgott boende trots dessa anpassningar, säger bolagets vd Karl Alexanderson.

Att hedra avtalet med Hyresgästföreningen och också ta hänsyn till att många av våra hyresgäster har fått det sämre ekonomiskt gör att bolaget väljer att endast yrka på en genomsnittlig hyreshöjning från 1/1-2023 på 410 kr/månad.

Redovisad nivå gäller för en lägenhet på 2 rok och i yrkandet ligger också att höjningen kan bli ca 120 kr/månad högre eller lägre i bolagets olika områden. I förhandlingen har vi till exempel tagit hänsyn till bostäder med kallhyra och nuvarande hyresnivå.