Gå direkt till Nyheten (Författarbesök av Jeanette Olsson)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Författarbesök av Jeanette Olsson

Publicerad Monday, 07 November 2022, 10:27 av - Inskickat material

Författaren Jeanette Olsson har tillsammans med Gunilla Lundgren skrivit boken “Tiggare kan ingen vara”.

Jeanette Olsson kommer till Lidköpings Stadsbibliotek och berättar om fyra generationers romska kvinnor och deras dramatiska liv, speglat genom deras ögon och genom världshistorien. I ord och bild ges del av kvinnornas glädje, sorg och starka vilja att inte bara överleva utan att leva. Det är en berättelse i text och bild. Många fotografier är tidigare opublicerade bilder ur Jeanette Olssons familjealbum, liksom ur både svenska och utländska arkiv. Detta är en bok som tar läsaren med på en resa i tid och rum.

En resa som skapar förståelse för en svensk minoritet och som utmanar våra fördomar.

Onsdag 9 november klockan 18:30 Biblioteket.