Gå direkt till Nyheten (Trampolin: Gemensamt guld för Oliver och Vilhelm i Gillingham)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trampolin: Gemensamt guld för Oliver och Vilhelm i Gillingham

Publicerad Monday, 07 November 2022, 07:49 av - Inskickat material

Svenska trampolinlandslaget avslutade tävlingssäsongen i Gillingham utanför London med deltagande i den internationella cuptävlingen David Ward Hunt Cup, den 5 och 6 november. Denna tävling fick ersätta den sedan tidigare planerade världscupstävlingen i St Petersburg Ryssland som av förklarliga skäl inte längre var aktuell.

I tävlingen deltar både nationella team och föreningar.

Guld i Synkoron trampolin

TK-Levos gymnaster Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer gjorde en stabil gemensam tävlingsinsats i synkron trampolin åldersklassklass 17-21år. Två säkra serier i kvalet räckte till kvalseger.
I finalen visade killarna tävlingsnerver och fastställde att de var bäst för dagen och säkrade guldet. Landslagskamraterna Måns Skoglund och Eric Mårtensson från Göteborg knep silvret.

I kvalet för individuell trampolin (17-21år) såg det inledningsvis riktigt bra ut för Vilhelm Billvén. Efter två fina serier slutade han fyra och var därmed klar för final. Oliver Arthursson lyckades inte riktigt i kvaltävlingen och tog sig tyvärr inte vidare. I finalen ledde dock en dålig landning i andra hoppet att Vilhelm Billvén fick bryta vilket medförde en lite snöplig åttondeplats.

Totalt åtta medaljer i varierande valör fick de nio Svenska gymnasterna med sig hem efter avslutade tävlingar i Gillingham.

Sofia tävlar i Sofia

Sofia Redman stod över denna tävling och kraftsamlar istället inför kommande VM i Sofia Bulgarien 16-19 november. Sofia Redman och Hanna Rydén har kvalificerat sig till deltagande i synkron trampolin där de har en tidigare sjundeplacering från VM 2021 i Azerbajdzjan att försvara. Denna placering blir en tuff utmaning för tjejerna att upprepa då sjundeplatsen historiskt är den bästa placering ett Svenskt dampar presterat i en synkron VM-final.

Tävlingar i Lidköping
11-12 december avgörs Svenska cupen på hemmaplan i Lidköping i A-hallen Idrottens hus. En fin möjlighet för intresserade Lidköpingsbor att titta förbi och se spektakulär gymnastik på elitnivå. Söndagens seniorfinaler är att rekommendera för den som vill se hisnande gymnastik högt över golvnivå.

– – – –
Andreas Edhammer