Gå direkt till Nyheten (Beslut: LOV ska införas
Majoritetens samarbete börjar krackelera)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut: LOV ska införas
Majoritetens samarbete börjar krackelera

Publicerad Wednesday, 09 November 2022, 16:15 av Björn Smitterberg

Lagen om valfrihet inom den kommunala omsorgen ska införas.
Det blir ingen utredning som kommunalrådet Jonas Sundström föreslagit. Det blir alltså ett införande.

Kommunstyrelsen visade i dag prov på att samarbetet mellan de tidigare samarbetspartierna i majoritet börjat spricka. Frida Nilsson, Centern, sa helt öppet på pressinformationen vid kommunstyrelsen att det nu står partierna fritt att agera. Nu röstade Centern för förslaget att införa LOV, som lagen kallas. Och hur det ska ske ska kommunfullmäktige kunna besluta i mars nästa år.

Socialdemokraterna hade stöd av Vänsterpartiet – men det räckte inte.

Vänsterpartiets kommentar:

– Vänsterpartiet yrkade avslag på förslaget att  ge välfärdsnämnden, som är upphandlande myndighet och ansvarig för implementeringen, att införa lagen om valfrihetssystem (LOV) för servicetjänster och daglig verksamhet. Vänsterpartiet har tidigare yrkat avslag på att gå vidare med LOV utifrån den tidigare genomförda utredningen. Vi har inte ändrat uppfattning. Vi anser att införa LOV kommer leda till ökade administrativa kostnader och det finns viktigare saker att ta i tag inom äldrevården än att nu införa LOV. Förra gången ärendet var uppe så var vi ensamma om att yrka avslag men vi tycker det är bra att socialdemokraterna och miljöpartiet nu har ändrat uppfattning när de idag valde att rösta på vänsterpartiets avslagsyrkande. Den insikten borde de haft tidigare

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
9 November, 2022 05:17

Fart och fläkt med M och SD? Ja det lär det väl iaf bli för de anställda som ska springa benen av sig för mindre pengar.

örnvik
Gäst
örnvik
10 November, 2022 10:04

Jaha Sundström vad annat kunde du tänka dig, det gäller att hålla sig till sin ideologi