Gå direkt till Nyheten (Konsert med musiken som aldrig skrevs klart…)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsert med musiken som aldrig skrevs klart…

Publicerad Wednesday, 09 November 2022, 10:54 av Redaktionen

Ett av de mest kända musikverken i historien är Mozarts Requiem – musik som tonsättaren själv aldrig hann skriva klart innan döden kom ikapp honom.
På lördag framförs den i S:t Nicolai i Lidköping under ledning av Lars Hernqvist.

Mozarts elev Süssmayer fick fullborda arbetet efter mästarens skisser.
Och där står vi nu med ett av den klassiska musikens mest spelade verk. Många har hört denna musik otaliga gånger: som bakgrund i filmer, bildspel, teater. Vem känner inte igen ”Lacrimosa”, den mest kända delen?

Lidköpings konsertförening i samarbetet med kyrkan ger kommande lördag en dubblerad konsert med just Mozarts Requiem för orkester, solister och kör.
Texterna innehåller tankar om de våra som gått före oss; allhelgonahelgens tema i ger oss  hopp och anledning till eftertanke i novembermörkret.

Skarabygdens symfonorkester tillsammans med körerna Nicolai Vocalis och Bel Canto borgar för god kvalité. Och det toppas med namnkunniga solister nämligen den unga Rebecka Wallroth (ett stjärnskott på musikhimlen!), Maria Forsström och Daniel Ralphsson (båda välkända sångare från Göteborg) samt Markus Schwarz (Läckö, Stockholmsoperan m m.).

Alltsammans leds av Lars Hernqvist och som bonus bjuder ensemblen också på utdrag från en klarinettkonsert och en körmotett.

S:t Nicolai kyrka lördag, två föreställningar- kl 14 och kl 17.