Gå direkt till Nyheten (Hemstickat – det är årets julklapp)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hemstickat – det är årets julklapp

Publicerad Thursday, 17 November 2022, 07:59 av Redaktionen

– Vi lever i en orolig omvärld. Kriget i Ukraina har orsakat stigande inflation och ökade energipriser. Samtidigt ser vi ett nyväckt intresse för hantverk.
HUI har därför utsett det hemstickade plagget till Årets Julklapp 2022.

I en tid av bildlig och bokstavlig kyla, som följd av oroligheter i världen representerar Årets Julklapp 2022 en varm kram i produktform att ge till sina nära och kära.

För trettiofemte året i rad utser HUI Årets Julklapp. De senaste åren har kantats av oroligheter. När pandemirestriktionerna släpptes i början av året startades krig i Europa, vi fick rekordhög inflation med stigande mat- och elpriser samt höjda räntor vilket skapat osäkerhet i de svenska hemmen. När pengarna räcker till mindre har vi behövt anpassa oss genom att vidta åtgärder så som att sänka värmen i våra hem, på skolor och arbetsplatser. I en tid av kyla och återhållsamhet söker vi oss tillbaka till det trygga och traditionella i julen – det hemstickade plagget behövs därför mer än någonsin.

– Det hemstickade plagget är ett sätt att visa omtanke för sina nära och kära, både genom att fysiskt värma upp mottagaren, men även med all omtanke som ligger bakom kreationen, säger Emma Hernell, VD på HUI.

– – – –
HUI = Handelns UtredningsInstitut