Gå direkt till Nyheten (Nytt på biodukar i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt på biodukar i Lidköping

Publicerad Friday, 18 November 2022, 08:25 av Björn Smitterberg

Den film som ska representera Sverige på Oscars-galan tar upp ett spännande ämne – en fiskarspojke som får studera vid ett av världens största universitet har premiär. Filmen är inspelad i Egypten, Regissören Tarik Saleh har rötter i det landet. 

Boy from Heaven

Missa inte Sveriges bidrag till Oscars-galan! Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Kort efter hans ankomst till Kairo avlider universitetets överhuvud, shejk Al-Azhar, hastigt, och Adam kastas ofrivilligt in i en brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.
Språk: Arabiska – svensk text
Regissör: Tarik Saleh
Skådespelare/medverkande: Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri, Makram Khoury
Längd: 2 tim
Ålder: 11 år (7 år i vuxens sällskap)
Trailer

She Said

New York Times-reportrarna Megan Twohey och Jodi Kantor släpper tillsammans en av sin generations viktigaste nyheter – en story som bryter årtionden av tystnad kring sexuella övergrepp i Hollywood och som skulle komma att förändra amerikansk kultur för alltid.
Språk: Engelska – svensk text
Regissör: Maria Schrader
Skådespelare/medverkande: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher
Längd: 2 tim 9 min
Ålder: 11 år (7 år i vuxens sällskap)
Trailer

The Menu

Ett ungt par bjuds, tillsammans med en grupp främlingar, in till en avskilt belägen restaurang på en avlägsen ö. Den mycket hyllade men något besatte köksmästaren har förberett en påkostad avsmakningsmeny, men också några chockerande överraskningar.
Språk: Engelska – svensk text
Regissör: Mark Mylod
Skådespelare/medverkande: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau
Längd: 1 tim 47 min
Ålder: 15 år (7 år i vuxens sällskap)
Trailer

Barnens bästa lördag med Cirkus Cirkör

Barnens bästa lördag inleds som vanligt med pannkakor och pyssel mellan kl. 12 och 14. Kl. 14 kliver Cirkus Cirkör upp på scenen för att bjuda på Trassligt – en cirkusshow om hjälpsamhet, tillit och om rätten att vara sig själv. Här får vi träffa tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Ibland är det trassligt men hur kan vi hjälpas åt? Genom lindans, parakrobatik och jonglering tar artisterna med er på en cirkusupplevelse som sätter igång tankar och idéer, något för publiken att fundera på.  Vem är jag utan andra och vad kan vi uppnå tillsammans? Efter föreställningen tar vi paus för att rigga om scenen för prova-på-cirkus. Antalet prova-på-platser ä begränsat, anmäl dig till linn@lidkopingsfolketshus.se. Biljetter till pannkakor, pyssel och föreställning köper du som vanligt. Entré 70 kr.
Biljetter