Gå direkt till Nyheten (Astro Sweden kan bli regionens främsta entreprenörföretag i år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Astro Sweden kan bli regionens främsta entreprenörföretag i år

Publicerad Tuesday, 22 November 2022, 09:23 av Björn Smitterberg

Astro Sweden i Skara siktar mot stjärnorna – bokstavligt. Nu har en ungdomshobby blivit ett stort företag inom astronomi, ornitologi, naturvetenskap, jakt och uteliv som satsar på såväl produkter som expertkunskap.

Så här presenteras företaget inför regionfinalen i dag:
I början av 2000-talet hittade Christer Kjellner tillbaka till en gammal tonårshobby – att titta på stjärnor. Han köpte ett teleskop från Danmark och började sälja enstaka produkter från källaren. Hobbyn utvecklades så småningom till företaget Astro Sweden. Samarbetet med Erling Gustafsson startade 2011 och sedan 2017 är Erling delägare i företaget. Med tiden har sortimentet breddats och i dag erbjuder Astro Sweden produkter inom jakt, skytte, outdoor, ornitologi, astronomi, mikroskopi och naturvetenskap.
Produkterna säljs och distribueras över hela Norden från kontor och lager i Skara. Verksamheten omfattar även e-handel och butiker i Skara och Skövde. En viktig grundpelare i verksamheten är kunskap om branschen och produkterna som säljs. Christer och Erling har byggt upp en gedigen kunskap genom rekrytering av kunnig personal, utbildning och nyckelpersoner som tillkommit via bolagsförvärv. Konkurrenterna erbjuder många gånger samma produkter, men de har inte samma kompetens. Expertisen som Astro Sweden erbjuder leder till att många kunder återkommer – igen och igen och igen.

Till presentationen kan läggas att företagets VD är Andreas Esbjörnsson, bosatt i Lidköping.

De båda kompanjonerna äger även Lundsbrunn Spa & Konferens.

Tio entreprenörer från Västsverige kommer göra upp om priserna i regionsfinalen den 22 november i Göteborg. De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

·         Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering AB, Göteborg (www.adacto.se)

·         Christer Kjellner och Erling Gustafsson, Astro Sweden AB, Skara (www.astrosweden.se)

·         Fredrik Ung och Stephan Hentzler, 2Electrify AB, Örby (www.2electrify.se)

·         Jakob Sjöberg, Swedish Hydro Solutions AB, Alingsås (https://swehydro.com)

·         Joakim Colliander, Pelle Garå och Mattias Shamlo, Safer Society Group Sweden AB, Göteborg, (www.safersociety.com)

·         Johan Melander, Novacura AB, Göteborg (www.novacura.se)

·         Linda Brattlöf, Garden Glory AB, Göteborg (www.gardenglory.com)

·         Magnus Gabrielson, Contain Svenska AB, Göteborg (www.containlogistics.se)

·         Markus Brink, Brixly AB, Göteborg (www.brixly.se)

·         Mats Lundgren och Fredrik Johansson, FOV Fabrics AB, Borås (www.fov.se)