Gå direkt till Nyheten (Stöd för transporter till evenemang)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stöd för transporter till evenemang

Publicerad Tuesday, 29 November 2022, 11:08 av Redaktionen

Leader Nordvästra Skaraborg har möjlighet att stötta olika projekt med inriktning särskilt på glesbygd. Nu har de sista projekten för året tilldelats stöd. Ett av projekten hör hemma hos Destination Läckö-Kinnekulle och handlar om transporter.

Så här skriver man i pressmeddelandet:

Hållbara transporter till besöksnäringen i Västra Skaraborg

Genom projektet vill man utveckla möjligheter för turister och evenemangsbesökare att resa hållbart till sina upplevelser på landsbygden i kommunerna i västra Skaraborg som består av Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara.
Detta genom att utveckla och testa två affärsmodeller i samverkan med besöksnäringsföretag:

1. Affärsmodell för Evenemangstransporter.
Där stora evenemang som lockar fler besökare kan genom mängden bussresenärer och parkeringsavgifter vara med och finansiera hållbara transportlösningar även för mindre evenemang under lågsäsong där transporterna annars inte skulle bära sig själva. Detta skulle skapa större hållbarhet för både stora och små evenemang på landsbygden, året runt.

2. Affärsmodell för Sista milen bilen.
En behovsstyrd lösning om anpassar sin rutt efter när och var personer vill turista. Du bokar din plats till eller från tillfälliga turisthållplatser på besöksmål som exempelvis badstranden, boendeanläggningar, restauranger eller andra besöksmål utanför tätorterna.

Projektägare: Destination Läckö Kinnekulle AB
Fond: Landsbygdsfonden ● Stödbelopp: 1.063.598 kr.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
29 November, 2022 12:41

Vilken skillnad gör dessa lokala bidrag för världens klimat?