Gå direkt till Nyheten (Förvånad Pär Johnson efter sjukhusbeslut
Motförslag röstades ned)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förvånad Pär Johnson efter sjukhusbeslut
Motförslag röstades ned

Publicerad Thursday, 01 December 2022, 16:30 av Björn Smitterberg

Liberalen Pär Johnson är besviken efter sammanträdet med styrelsen för Skaraborgs Sjukhus. Han är ordförande i styrelsen och har hela mandatperioden arbetat mot utredningar om förändringar i strukturen av sjukhuset i bl a Lidköping. Han fortsatte i dag med sitt motstånd, men blev nedröstad av socialdemokrater, vänsterpartister och sverigedemokrater som vill ha en utredning som kan innebära en koncentration till Skövde.
Arkivbild Pär Johnson.

– Jag menar att hela underskottet kan hämtas in om vi drar ned på hyrd personal, och samtidigt skulle det innebär att färre som nu är anställda skulle välja att bli inhyrda. Den här utredningen om strukturen av verksamheterna medför bara oro bland personalen, och förvärrar situationen.

– Jag är både besviken och förvånad över att de tre partierna valde att rösta som man gjorde. Jag har i en vecka utarbetat ett annat förslag som jag var övertygad om skulle gå igenom – men jag hade fel, säger Pär Johnson.

– Ingen vet i dag hur stort underskottet blir – det här med 350 miljoner är en budgetsiffra. Den innehåller underskottet för 2022 och ett beräknat för 2023. Vi borde kunna klara detta utan strukturförändringar.

– Jag vill ha verksamheten kvar, och vårdpersonalen, i stället för inhyrd personal som är mycket dyrt. Jag är dock beredd på att förändra administrationen så den blir billigare.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
1 December, 2022 04:39

Ska det va så jäkla svårt?
Låt bli vårat sjukhus!
Lidköpings sjukhus ska få vara kvar, om man så ska behöva ha röstat in själva satan själv som ledande parti…

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
1 December, 2022 05:11

Så blir det när Skövdepolitiker sätter agendan. Dock är det alliansens åtta år av underfinansiering av sjukhusen som gett det dåliga läge som är idag och det är åtta år av underfinansierade budgetar Pär Johnson (L) och Frida Nilsson (C) stått bakom. Som tidigare sagt, lägg ner denna meningslösa utförarstyrelse och tillsätt en sjukhuschef på varje sjukhus som bryr sig om sitt sjukhus, sin personal och sina patienter! Skövde har dessutom ständig personalbrist!

Senast redigerad 1 år sedan av Ove Nordström
Per
Gäst
Per
2 December, 2022 08:10

Vänsterpartiet verkar inte göra särskilt stort motstånd i frågan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
2 December, 2022 01:49
Svarar  Per

Nej de har också en Skövdepolitiker där.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
1 December, 2022 05:15

Redan 2014 skulle det dras ner på inhyrd personal. Vill minnas att detta skulle ske över hela landet efter ett beslut i SKR. Sedan dess har inhyrningarna enbart ökat vilket också visar på meningslösheten med denna sk utförarstyrelse.

Jhonny
Gäst
Jhonny
1 December, 2022 05:18

-Regionen kommer i sin ände hamna i Göteborg. Alla sjukhus kommer att garanterat få sin verksamhet att ske i Göteborg och med det avveckla verksamheten från övriga V- Götalands region. Skövde och då KSS kommer att möta samma öde som nu ses hända på Skaraborgs sjukhus Lidköping… Styrelsen för Skaraborgs sjukhus kommer oxå avvecklas, och med det då oxå våra regionpolitiker ifrån Skaraborgs.
TACK PÄR JONSSON (L)

SvempaBra
Gäst
SvempaBra
1 December, 2022 11:54

Leve Lidköpings Sjukhus och Per Johnson

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
5 December, 2022 12:32

Vi får la se,nu när (s) och (v) tagir över?