Gå direkt till Nyheten (Moderater protesterar mot sjukhusplaner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderater protesterar mot sjukhusplaner

Publicerad Tuesday, 06 December 2022, 22:15 av - Inskickat material

-Det är nog nu, Lidköpings sjukhus ska utvecklas och inte avvecklas!
Det skriver Ulrika Gartman Blom i ett pressmeddelande om sjukhusledningens uttalande om Lidköpings sjukhus.

I uttalandet sägs:

Vi Lidköpingsmoderater accepterar inte att det tas fram förslag från sjukhusledningen som helt saknar stöd i verkligheten och gör att patientsäkerheten i västra delarna i Skaraborg riskeras. Det är dags att politikerna i regionen tar ansvar och tydligt markerar att sjukhuset i Lidköping ska utvecklas och inte avvecklas.

Sjukhuset täcker ett stort område, Lidköping med närliggande kommuner vilket motsvarar en medelstor svensk stad och har ett tillräckligt stort patientunderlag för att kunna bedriva en omfattande vård med akutmottagning och IVA.

Att avveckla ett välfungerande sjukhus i Lidköping med akutmottagning och IVA skulle vara ett katastrofalt beslut som gör att vi inte längre har tillgång till likvärdig och trygg vård i västra delarna av Skaraborg. Att avveckla sjukhuset skulle även innebära att utvecklingen av Lidköping som kommun skulle stanna av då tillgången till trygg vård är viktigt då företag etablerar sig.

Jag kommer personligen att göra allt i min makt för att Lidköpings sjukhus ska vara kvar och utvecklas. Jag uppmanar alla personer i Lidköping med omnejd att kämpa för vårt sjukhus och för att vår del av Skaraborg ska ha möjlighet att fortsätta utvecklas. 

Ulrika Gartman Blom (M) Oppositionråd

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
6 December, 2022 10:42

Moderaterna har i 8 års tid styrt regionen och underfinansierat varje sjukhusbudget medvetet för att köpa in privata vårdtjänster istället. Nu klagar de på resultatet av sin egen politik. Självinsikt?

Per J
Gäst
Per J
7 December, 2022 07:58

Hej Ove, har du koll på Vänsterpartiets nuvarande politik kring sjukhuset i Lidköping? Jag uppfattade det som Vänsterpartiet ville kämpa för stadens sjukhus. Men det verkar inte så längre? Eller har jag fått det om bakfoten? Fake News har ju tyvärr blivit allt vanligare. Du verkar vara en mycket påläst man, därav frågan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 December, 2022 09:24
Svarar  Per J

Eftersom V har satt en Skövdepolitiker i styrelsen så har jag inga stora förhoppningar, tyvärr.

Senast redigerad 11 månader sedan av Ove Nordström
Nisse
Gäst
Nisse
10 December, 2022 12:04

Så för de som önskar en riksdagsman från (v) ska undvika Skövde – vilka andra regioner ska man undvika?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
6 December, 2022 10:45

Gartman Blom kan väl ta ett samtal med sin partikollega i Lidköping, Annika Håkansson som suttit i SkaS utförarstyrelse och samtidigt godkänt alla budgetar som underfinansierat sjukhusen. Eller talar man inte internt med varandra i partiet? Håkansson uttalar sig aldrig offentligt i frågan iaf.

SvempaBra
Gäst
SvempaBra
6 December, 2022 11:55

Leve Lidköpings Sjukhus.

Lena
Gäst
Lena
7 December, 2022 06:57

Sjukhuset MÅSTE vara kvar i Lidköping

Leif Johansson
Gäst
Leif Johansson
7 December, 2022 10:17

Förstod att kommunpolitiker slulle reagera hoppas de andra har samma ståndpunkt och att det inte är “mycket snack och liten verkstad”. Man borde vara luttrad nu som kommunpolitiker och vårt sjukhus och fråga sina partikamrater vad i sjukhusstyrelsen vad f*n de håller på med.

Steinlager
Gäst
Steinlager
7 December, 2022 09:34

Hade varit intressant å veta vilka som rösta för att bygga ut i akutmottagningen Skövde för 3 miljarder….

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
8 December, 2022 11:16
Svarar  Steinlager

Pressmeddelande Från Skaraborgs Sjukhus
2014-12-09 13:01
………..
“Nu har alltså regionstyrelsen beslutat att en ny, större och modernare akutmottagning ska se dagens ljus i Skövde. Byggstarten är planerad till nästa år och om allt går som planerat ska det vara klart för inflyttning år 2018.”
………….

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
8 December, 2022 11:40
Svarar  Steinlager

Ur samma pressmeddelande: “Kostnaden för byggnationen är beräknad till 160 miljoner kronor.”

örnvik
Gäst
örnvik
8 December, 2022 12:02
Svarar  Steinlager

Skicka detta meddelande till vår repr. i Regionen , så kan hon ta reda på vilka som
godkände detta bygge , där ligger ju sanningen varför detta nedläggningshot av
Akuten i Lidköping dyker upp år efter år i snart 30 års tid av nya sjukhusdirektörer
från Skövde, man ska växa på andras bekostnad. Sammanhållning i Skaraborg,
pyttsan