Gå direkt till Nyheten (Årets julkonsert i Kinne-Kleva kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årets julkonsert i Kinne-Kleva kyrka

Publicerad Wednesday, 07 December 2022, 10:09 av - Inskickat material

På söndag arrangerar Svenska kyrkan Götene pastorat julkonsert i Kinne-Kleva kyrka med gästartist Fredrik Kempe och de lokala körerna Cantabile och Con Anima samt musiker.

Fredrik Kempe gjorde entré på den svenska musikscenen med debutsingeln Vincero och han har med sin unika röst och sin färgsprakande musik visat att han är en artist som skiljer sig från mängden. Debutalbumet Songs For Your Broken Heart, med en ovanlig blandning av opera, elektronisk dansmusik och pampigt vackra melodier, låg på topplistorna i månader.

Fredrik Kempe är även en flitig låtskrivare som bland annat skrivit 2009 års vinnarlåt i Melodifestivalen, La Voix med Malena Ernman. Tillsammans med Bobby Ljunggren skrev han även 2008 års vinnarlåt Hero, som framfördes av Charlotte Perrelli. I 2007 års upplaga av Melodifestivalen deltog Kempe som låtskrivare med inte mindre än tre låtar varav Cara Mia med Måns Zelmerlöv, kammade hem tredjeplatsen och blev låten på allas läppar.

Under julkonserten i Kinne-Kleva kyrka kommer Fredrik Kempe bjuda på en blandning av klassiska stämningsfulla julsånger och nykomponerad musik.

Bland musikerna i Julkonserten finns bland annat pianisten Daniel Jarl som är verksam som kyrkomusiker i Skövde, som frilansande pianist och som sedan 2018 har en masterexamen från Norges musikkhøgskole i Oslo. Daniel Jarl har medverkat i många olika sammanhang som både solist och ackompanjatör inom såväl den klassiska konstmusiken som olika sorters populärmusik. Han är även en flitig kompositör och har skrivit musik för flera olika sättningar, både kammarmusik som solistiska stycken.

Förköpsbiljetterna till Julkonserten finns via Nortic.se och även i butikerna Albinos och Sil-Jouren i Götene samt Hälsobutiken Life i Lidköping, hälsar Ewa Svensson, som är samordnare för Julkonserten.