Gå direkt till Nyheten (Swegon köper brittiskt företag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Swegon köper brittiskt företag

Publicerad Wednesday, 14 December 2022, 12:11 av - Inskickat material

Swegon tecknar avtal om att förvärva den brittiska tillverkaren av luftbehandlingsaggregat Dalair.

Swegon har starka kopplingar till Vara.

Swegon stärker sin position i Storbritannien och Irland ytterligare genom att förvärva Dalair, ett familjeägt företag i Wednesbury utanför Birmingham som gör modulaggregat. Dalair är en ledande tillverkare på marknaden i Storbritannien och ett erkänt varumärke. Företaget erbjuder aggregat för olika segment som kommersiella byggnader, kontor, detaljhandel, sjukvård och läkemedelsindustri.

– Jag är glad att få välkomna Dalair in i familjen Swegon. Dalair har under de senaste fyrtio åren blivit ett ansett märke på marknaden och är kända för starka kundrelationer och produkter av hög kvalitet. Med den växande efterfrågan på specialiserade luftbehandlingslösningar tar vi nu ett viktigt steg tillsammans med Dalair och kompletterar och breddar Swegons utbud i Storbritannien för att nå en bredare kundbas, säger Andreas Örje Wellstam, vd för Swegon Group.

– Med Swegon ser vi en fortsatt framgångsrik resa för Dalair. Vi har samma fokus på kvalitet och strävar båda efter att vara en pålitlig och kunnig partner för våra kunder. Swegon är en perfekt matchning för oss. Vi ser fram emot att bli en del av Swegon. Det kommer hjälpa oss att stärka vår position i Storbritannien ytterligare, säger Glyn Moseley, Dalairs grundare.

Dalair grundades 1981 och har 150 anställda. Företaget har huvudkontor i Wednesbury och ytterligare två försäljningskontor i London och Manchester. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 17 miljoner brittiska pund.

Tillträde beräknas ske under januari 2023.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tobbe
Gäst
Tobbe
15 December, 2022 12:24

Stort grattis till er som är i framkant!