Gå direkt till Nyheten (18 år med focus på Lidköping – Tack alla som följt Lidköpingsnytt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

18 år med focus på Lidköping – Tack alla som följt Lidköpingsnytt

Publicerad Saturday, 31 December 2022, 13:22 av Björn Smitterberg

Lidköpingsnytts redaktörs rubrik är ett tack till läsare och annonsörer, till uppgiftslämnare och tipsare. Nu slutar redaktören att uppdatera Lidköpingsnytt.
Arkivfoto – taget 2013. 

Det är nu 18 år och 1 månad sedan Lidköpingsnytt för första gången publicerades. En del var arga, andra lite förundrade och några sa direkt – till och med offentligt – att det här går inte. Somliga välkomnade. Ett par har velat ta över för att få fatt i nyheter billigt, men för mig har det varit viktigt att Lidköpingsnytt är en fristående röst, som varken ger eller tar från andra. Monokulturen i nyhetsvärlden är så stark ändå. Det är fler röster som behövs – inte färre som sprids genom flera medier med samma ägare.

Möjligheten finns för andra att ta upp pennan och fortsätta. Lidköpingsnytt ligger kvar utifall någon vill ta över och drivas av att följa samhällsutvecklingen.  Jag hjälper gärna till med återstart.

Jag har många minnen att berätta under de drygt 50 år jag arbetat som journalist i olika roller. Jag återkommer med lite berättelser i annan form så småningom, och berättar om goda vänner och andra vänner. För det kommer säkert att börja klia i fingrarna att få känna på tangentbordet igen.