Gå direkt till Nyheten (Rattfylleri i Götene)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rattfylleri i Götene

Publicerad Tuesday, 31 October 2023, 14:59 av Redaktionen

En förbipasserande personbil blir stannad av polisen utanför Götene, föraren hade 1,03 promille i blodet.

En man i 20-årsåldern har nyligen blivit dömd för grovt rattfylleri av Skaraborgs Tingsrätt. Händelsen ägde rum i somras på på Ninni Kronbergs gata i Götene kommun. Mannen hade kört bil under påverkan av alkohol med en blodalkoholhalt på 1,03 promille. Han hade precis varit hos sin partner och skulle åka hem till Karlskoga.

Rätten ansåg att brottet skulle klassificeras som grovt rattfylleri. Mannen erkände gärningen och samtyckte till att genomföra 50 timmars samhällstjänst som en del av den villkorliga domen. Domstolen ansåg att en villkorlig dom och samhällstjänst var tillräckliga påföljder i det här fallet, med tanke på mannens tidigare ostraffade historia.