Gå direkt till Nyheten (Vanligt med ekonomisk hjälp av förälder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vanligt med ekonomisk hjälp av förälder

Publicerad Monday, 06 November 2023, 19:45 av Redaktionen

I åldrarna 18-79 har cirka en tredjedel gett ekonomiskt stöd till någon individ under de senaste sex månaderna. Det visar en studie från SBAB.

Barn som har flyttat hemifrån utgör 17% av de som stöttats och är de vanligaste som får stöd.

Märkbart har personer mellan 60-69 år varit mest aktiva när det gäller att stödja sina vuxna barn ekonomiskt. Nästan hälften, eller 48%, av föräldrar i den här åldersgruppen har gett ekonomisk hjälp. Ungefär hälften av vuxna i åldern 32-41 år mottagit ekonomisk hjälp från en förälder.

Den pågående ökningen av räntekostnader, tillsammans med inflation och stigande energipriser, har påverkat många hushåll. Detta har lett till trenden där en generation stöttar sina vuxna barn, vilket indikerar de ekonomiska utmaningar som den senare gruppen står inför. Rapporten från SBAB reflekterar emellertid det bestående stödet från föräldrar och dess viktighet under ekonomiskt utmanande tider.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x