Gå direkt till Nyheten (Volontärer förgyller skollunchen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Volontärer förgyller skollunchen

Publicerad Tuesday, 07 November 2023, 07:38 av Samuel Lundell

I ett nytt pilotprojekt vill Vara kommun ta emot fler volontärer i skolan för att skapa meningsfulla möten mellan barn och vuxna.

Att ha volontärer i skolan är en idé som politikerna i bildningsnämnden har gett förvaltningen i uppdrag att testa. Därför blir nu volontärsatsningen en pilotverksamhet för att se vad det kan leda till.

Redan idag finns volontärer i verksamheten. Varsin dag i veckan är Torsgårdsskolans lunchvolontärer, Annika Gejland och Lena Adolfsson, på plats. De har tid för att göra det lilla extra för att lunchrasten ska bli både rofylld och ge eleverna energi till resten av skoldagen.

De pratar med barnen i matkön, sopar upp ärtorna om de rullat av tallriken, hjälper till med matron och hämtar ibland fram nya salladskärl. Annika Gejland och Lena Adolfsson är volontärer på Torsgårdsskolan i Vara. I snart fyra år har de varit på plats i matsalen varsin dag under terminerna.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x