Gå direkt till Nyheten (Ångar Villa vidare mot Västerås och Vänersborg?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ångar Villa vidare mot Västerås och Vänersborg?

Publicerad Wednesday, 08 November 2023, 10:45 av Fredrik Larsson


SPORTSPANING- med Fredrik Larsson

Vilken fotbollshelg som väntar! Och jag känner mig övertygad om att Skövde AIK via vinst hemma mot Helsingborg klarar kvalplatsen. 

Idrottens oslagbara magi är som störst när det oväntade sker. Ta allsvenskan till exempel. När Häcken slog Malmö hemma skulle Elfsborg ”bara” spela hem guldet inför jublande guliganer hemma mot Degerfors. Det gick sådär. 2-2 och vi har en direkt avgörande guldmatch när Malmö och Elfsborg möts nu på söndag den 12 november i Malmö. Försatte Elfsborg sin chans till guld i och med 2-2-matchen senast? Jag tror faktiskt det. Malmös fördel av hemmaplan ska inte underskattas

Brasklapp för omställningar 

Senast vi hade en guldmatch där guldaspiranterna passande nog möts i den sista omgången – heder åt seriemakare…! – var 2009. IFK Göteborg tog ledningen men AIK vände, och minns jag rätt så var det Daniel Tjernström som satte det avgörande 1-2. I år får alltså MFF lyfta Lennart Johanssons Pokal tror denne krönikör, men kastar samtidigt in en brasklapp för Elfsborgs sylvassa omställningar som kan krossa skåningarnas gulddrömmar.

Femma i debutsäsongen

I fjol var Skövde AIK nykomlingar i Superettan. Det förde förstås tankarna till när klubben under Arne Selmossons tränarskap började segla uppåt i seriesystemet på 1960-talet, vilket fick det allsvenska kvalet 1970 som final. I en klassisk kvalmatch hemma på Södermalm mot IFK Luleå (1-1) var det över 13 000 på läktarna. Det blev ingen allsvenska men det blev en formidabel debutsäsong i Superettan med en femteplats. Med dagens utbud av sport i tv och på nätet kan man i stort sett se varenda spark på en fotboll, varenda skott på en puck – ja, snart sagt allt i alla idrotter. Ett slags överflödets förbannelse – visst – men man får se det som ett smörgåsbord där man kan välja ut det ”göttaste” och, framför allt, det som plånboken tål.

Fixar ett kval

Om första säsongen var en succé så har det varit desto tyngre för Tobias Linderoths mannar i år. Ett tag i praktiken avsågat Men segrar har kommit under höstsäsongen, bland annat hemma mot Utsikten i en stark insats. Därför har Skövde AIK fortfarande en chans att – som bäst – få försöka kvala sig kvar i landets näst högsta fotbollsserie. Den chansen tar man. Jag tror på vinst hemma mot Helsingborg. Ett kommande kval? Det sägs ofta att laget som kommer nerifrån har större motivation och ofta tar hem ett kvals dubbelmöte tack vare det. Jag tror dock att Skövde AIK kan rida vidare på sin fina höstform och fixa detta (i så fall).

Två guld på nio finaler

Bandyn har startat upp säsongen och Villa har inlett denna säsong som den förra – med storsegrar. Bland annat 8-1 hemma mot Edsbyn har efter tre matcher och sex poäng gett en målskillnad på 30 gjorda mål och tre insläppta! Vän av ordning vill dock påpeka att det inte är nu man ska vara som bäst. Minns att Villas herrar på nio spelade finaler har två guld (2019 och 2021).Att på plats på Studenternas i Uppsala se Villa ta det första guldet för snart fem år sedan var en enorm upplevelse även om kvällen var kall och pressfolket delade ut värmande plädar.

Västerås och Vänersborg

Ikväll onsdag spelar Villa borta mot Västerås och på fredag en riktig publikmatch hemma mot Vänersborg. (För övrigt en rätt svag publiksiffra hemma mot Edsbyn, drygt 2 500).Det vore ganska välgörande om Villas stora vinstsiffror inte upprepas ikväll och på fredag. Det är gott och väl med vinster, men för stora och för många, då blir det bara… trist? Då är det långt ifrån idrottslig magi.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x