Gå direkt till Nyheten (Kalla vädret påverkar klädhandeln)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kalla vädret påverkar klädhandeln

Publicerad Thursday, 09 November 2023, 16:42 av Redaktionen

Svensk handel presenterar siffror för hur sko- och klädförsäljningen har varit jämfört med året innan.

Det kyliga höstvädret gav en boost åt modehandeln, enligt Svensk Handels Stilindex för oktober.

Klädhandeln ökade med 4,1%, medan skohandeln noterade en imponerande uppgång på 14,7%, mätt i löpande priser. Trots positiva siffror i löpande priser, minskade klädhandeln när man justerar för inflationen och tittar på den sålda volymen.

Det kalla vädret gör att behovet för kläder och skor ökar, enligt Sofia Larsen, vd på Svensk Handel. Hon ser även fram emot kommande högtider som Black Week och julhandeln, och hoppas på fortsatt positiv utveckling för branschen.