Gå direkt till Nyheten (Innan du köper elektronik på Black Friday)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Innan du köper elektronik på Black Friday

Publicerad Friday, 24 November 2023, 15:27 av Redaktionen

Elbränder ökar och billig elektronik kan vara en säkerhetsrisk. Nu tipsar experter från elsäkerhetsverket.

Med pågående Black Week ökar frestelsen att snappa upp elektronik till sänkta priser inför julen. Men innan du ger dig hän åt köpfrossan är det viktigt att vara informerad enligt elsäkerhetsverket.

Peter Cedmer från Elsäkerhetsverket poängterar att konsumenter bör vara uppmärksamma på säkerhetsmärkningar som CE-märket. Det är också viktigt att kontrollera att produkten är anpassad till svenska eluttag och att den har en tydlig tillverkaradress för spårbarhet.

Pris och kvalitet hos elektronikprodukter har vanligtvis ett samband, men det är inte alltid fallet. Konsumenter rekommenderas att noggrant undersöka produkten, känna till säljaren och ta reda på information om tillverkning och säljare för att undvika obehagliga överraskningar.

Att investera i säker och kvalitativ elektronik är en långsiktig investering. Produkternas hållbarhet och tillförlitlighet är avgörande för att undvika snabba och potentiellt farliga produktfel. Detta främjar inte bara hållbar konsumtion utan minskar även behovet av frekventa byten och korta livslängder för produkter, menar elsäkerhetsverket.