Gå direkt till Nyheten (Akuten stängs imorgon – Detta händer med personalen i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Akuten stängs imorgon – Detta händer med personalen i Lidköping

Publicerad Monday, 27 November 2023, 09:56 av Redaktionen

Imorgon den 28:e november stänger akutmottagningen i Lidköping, men vad händer med personalen?

Enligt P4 Skaraborg så är det ett 50-tal medarbetare som berörs på akutmottagningen i Lidköping. Varav ett 10-tal flyttar till Skövde, 15-tal kommer att börja jobba på NÄL i Trollhättan. Resterande kommer antingen vara tjänstelediga, studielediga eller föräldrarlediga.

P4 Skaraborg har även pratat med Verksamhetschefen Carina Karlsson-Brännehed om flytten. Hon tycker att tillskottet som de har fått täcker de behov som behövs. Men trots det finns en viss oro om hur det kommer se ut när de väl kommer igång.

Om man ser till både intensivvården och akuten så är det 46 procent av medarbetarna som följer med till Skövde. 21 procent får fortsätta på sjukhuset i Lidköping och 33 procent har valt att sluta.

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik Karlsson
Gäst
Henrik Karlsson
28 November, 2023 06:58

Undrar om politikerna som beslutat detta tänker om när de själva råkar ut för något framöver, vilket definitivt kommer hända. Alla behöver akutvård någon gång i livet.

Skamligt beslut

Tage
Gäst
28 November, 2023 07:50

Bedrövligt hur kunde detta ske -mycket svagt agerande av kommunen och vi skall komma ihåg att det var centern och sossarna i spetsen som höll i taktpinnen när vi går till valurnorna vid nästa val och stor eloge till SD och V som var emot nedläggningen!

Men vi ger aldrig aldrig upp aldrig och detta är bara början på slutet när Skövde akuten har krackelerat och man blir åter tvingad att öppna akuten i Lidköping igen -Kämpa vidare!

Elisabeth
Gäst
Elisabeth
28 November, 2023 09:49

Detta är ett bevis på, när makten stiger åt huvudet.Jag vet och kan bäst. Varför lyssna på 10.000 människor som protesterar. Skäms Frida o centern. Men det kommer ett val.

Tage
Gäst
28 November, 2023 09:04
Svarar  Elisabeth

Beslutet togs för länge sedan och det är inte bara Frida Nilsson centern som bär ansvaret även Lena Jenemark sossarna är delaktig i beslutet och de hade chansen att ändra beslutet men den politiska karriären är viktigare!

Three Towns
Gäst
Three Towns
28 November, 2023 01:57

Detta planerades långt innan sittande politiker bara bestämde detta, ni som tror att dom bara tog det i luften får nog läsa på lite mer, Borgarna har suttit och sålt ut och bildat massa privata mottagningar mm. så pengarna blöder ut från regionen.

abpot
Gäst
abpot
28 November, 2023 09:48
Svarar  Three Towns

-Helt enligt min övertygelse också! Marknadsekonomi är borgarnas mantra. (Sköt dig själv och skit i alla andra🤮)

Tage
Gäst
29 November, 2023 10:34
Svarar  abpot

Ja, just det -det glömde jag -det är alltid borgarnas fel här i landet!

Utflyttad
Gäst
Utflyttad
29 November, 2023 12:50
Svarar  Tage

Socialdemokraterna är knappast utan skuld de heller. Även de är en del av strategin att tömma den offentliga vården på allt innehåll för att gynna privata vårdgivare.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
28 November, 2023 04:50

Man känner bara avsky för allt vad regionpolitiker och tjänstemän heter!

Tage
Gäst
28 November, 2023 09:09

Men det är väl dags att göra som Norge och Danmark skrota regionerna , det är inget annat än en förvaringsplats för misslyckade politiker och tjänstemän som ingen i privata näringslivet vill ha!