Gå direkt till Nyheten (Götene kyltransporter redovisar ökad förlust)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götene kyltransporter redovisar ökad förlust

Publicerad Saturday, 02 December 2023, 12:01 av Samuel Lundell

Götene kyltransporter

Förlusten blir större för den lokala åkerijätten Götene kyltransporter från Götene.

Götene kyltransporter, som föga förvånande har sitt huvudkontor i Götene, grundades 1976 av Ulf Johansson och bedriver transport och lagring av livsmedel. Bolaget har över 90-talet lastbilar med efterfordon. Deras tre tempererade lager om totalt 45 000 pallplatser är belägna i Götene och Lidköping.

Götenebolaget hade vid slutet av 2022 hela 248 anställda vilket gör de till ett av Sveriges största åkerier. Även om antalet anställda har minskat något de senaste åren.

Bolagets resultat har dock de senaste åren inte utvecklats positivt. 2019 hade man en vinst på över 4 miljoner kronor. Den sjönk till under miljonen 2020. Därefter har förlusterna färgat årsredovisningarna. 2021 gick man back över tre miljoner kronor. I bolagets senaste årsredovisning för 2022 redovisar man en förlust efter finansiella poster på nästan 8 000 000 kr.

Ser man på posten ”årets resultat” blir siffrorna ännu tyngre. Då redovisar bolaget en förlust på över 15 miljoner kr.

I veckan meddelade bolaget dock en ny VD. Det skrev vi om tidigare idag.

Götene kyltransporter är inte heller Skaraborgs enda åkeribolag där förlusterna stiger. Tidigare idag skrev vår systertidning om ett åkeriföretag från Mariestad som i veckan gick i konkurs.