Gå direkt till Nyheten (Debatt: Sverigedemokraterna i Götene sviker de vårdanställda)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Sverigedemokraterna i Götene sviker de vårdanställda

Publicerad Monday, 04 December 2023, 16:53 av Insändare

Sverigedemokraterna sviker de vårdanställda.
Det skriver Linus Karlsson som sitter för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i Götene.

Efter novembers kommunfullmäktigemöte står det helt klart att det endast är den röda oppositionen som värnar om de anställda inom vården. I budgetförslaget som vi socialdemokrater lade fram tillsammans med Vänsterpartiet var det öronmärkt två miljoner som skulle gå till att förbättra arbetssituationen för de anställda inom vården.

Sverigedemokraterna i Götene har tidigare under året sagt sig stå på de vårdanställdas sida då de protesterat mot försämrade arbetsvillkor inom vården i Götene kommun, men efter novembers kommunfullmäktige så är det klart att detta bara blir tomma ord. Partiets främsta företrädare Helene Granbom Angerheim vidhöll under mötet att den röda oppositionens budget hade en styrka i att den tog vara på de mjuka värdena, som vård och omsorg samt skolan, men valde sedan ändå att tillstyrka Götenealliansens budget. Detta efter en uppenbar kohandel där det inte var de vårdanställdas villkor som var det viktiga, istället var det en struken satsning på en mountainbikebana i Kinnekullebacken som fick Sverigedemokraterna att gå med på Götenealliansens förslag.

Det är alltså klart att Sverigedemokraterna väljer att svika de vårdanställda för att få hamna i den stora konstellation som styr Götene kommun. Detta blev också tydligt i kommunalrådet Johan Månssons inledningsanförande där han antydde att man ska se över hur budgeten ska beredas i framtiden. Detta tolkar vi som att Sverigedemokraterna kommer få mer inflytande i budgetarbetet framåt. Vi tycker dock att det är anmärkningsvärt att partier som Centerpartiet och Miljöpartiet som i riket har tagit tydlig ställning emot Sverigedemokraternas värderingar väljer att i Götene släppa in dem i värmen. Vi kan nu också konstatera att Götenealliansen+ numera består av sju partier istället för tidigare sex. Vi tillsammans med Vänsterpartiet i den röda oppositionen är därmed de enda riktiga oppositionspartierna.

Linus Karlsson
Ledamot i kommunfullmäktige
Socialdemokraterna i Götene

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
5 December, 2023 10:34

Partier i Götene med representanter även i regionen, ska nog inte alls ta sig brösttoner för att stå på vårdanställdas sida efter nedläggningen av Lidköpings sjukhus.Där struntar man fullständigt i både vårdanställda och patienter. Patienter som kommer att dö, eller drabbas av betydligt allvarligare vårdskador än vad som annars skulle varit fallet. Och vårdanställda som får hela sin livssituation kullkastad.

Lena
Gäst
Lena
7 December, 2023 08:57

Ove har helt rätt, tycker det understår Socialdemokraterna att försöka kasta smuts på andra partier när de själva bär stor skuld