Gå direkt till Nyheten (Nya besparingar, samtidigt budgeterar regionen för miljardvinst)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya besparingar, samtidigt budgeterar regionen för miljardvinst

Publicerad Monday, 04 December 2023, 08:34 av Samuel Lundell

besparingar regionen

Sjukvården i Skaraborg har haft stora besparingar under året och mer besparingar väntar 2024. Samtidigt budgeterar regionen för mångmiljardöverskott framåt.

Regionen budgeterar alltid i slutet på året för det kommande året. Då läggs också flerårsplaner för kommande år. Dessa kan ändras i kommande budgetbeslut. I årets budgetdokument finns anmärkningsvärda uppgifter.

Nyligen stängde akuten i Lidköping som en del i ett sparpaket. P4 Skaraborg har tidigare rapporterat om nästa års besparingar för Skaraborgs sjukhus. Det rör sig om 230 miljoner som ska sparas nästa år enligt vår lokala radiostation. Summan motsvarar hundratals anställda om man väljer att ta ut dessa besparingar på personalen i regionen.

Samtidigt som besparingar belastar verksamheten i regionen hårt så budgeterar man i den rödgröna budgeten för mångmiljardöverskott framåt. 2025 ska överskottet uppgå till nästan 2,8 miljarder enligt plan. Den siffran ökar också till 2026 då regionen förväntas gå med över 4 miljarder i överskott enligt plan.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
4 December, 2023 09:04

Skriv på för Lidköpings sjukhus. Endera när representanter är på plats. Eller skriv ut egna listor och skriv under och be dina nära och kära, dina arbetskamrater, etc, etc, skriva under också.
https://schysstvard.se/
Låt oss få tillbaka vårt sjukhus och bort med idioterna som förstör allt dom rör vid.

Arg lidköpingsbo
Gäst
Arg lidköpingsbo
5 December, 2023 03:40

Sluta och plocka bort obekväma kommentarer låt skaraborgarna få veta vad vi tycker