Gå direkt till Nyheten (Personal och patienter vittnar om kaos vid akuten i Skövde)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Personal och patienter vittnar om kaos vid akuten i Skövde

Publicerad Monday, 04 December 2023, 12:53 av Redaktionen

kaos akuten Skövde

Under de senaste dagarna har det haglat in berättelser till oss om kaos vid öppningen av nya akuten i Skövde.

Personalen vittnar om som de själva kallar det kaos vid akuten i Skövde. Det rör sig dels om underbemanning. I sms till anställda pratas det om ”mycket ansträngt bemanningsläge” under den gångna helgen. De anställda uppmanades att ”hjälpa sina kollegor”. Delar av sms:et syns på bild nedan.

Patienter vittnar också om väldigt långa väntetider trots påtagliga smärtor under helgen. En del har fått vänta i väldigt många timmar för att sen bli tillsagda att åka hem då deras ärenden inte är akuta.

Dessutom har flera framför klagomål på att temperaturen är för låg och att dem fryser. I helgen undersökte vi saken vilket vi skrivit om i separat artikel. Hittills verkar lösningen vara filtar till frysande patienter.

 

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tage
Gäst
4 December, 2023 01:29

Då får väl de som är ansvariga vara solidariska rycka och jobba Anna -Karin Skatt socialdemokraterna, Frida Nilsson Centerpartiet och Lena Jenemark socialdemokraterna om det saknas folk! 

Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
4 December, 2023 09:03

Skriv på för Lidköpings sjukhus. Endera när representanter är på plats. Eller skriv ut egna listor och skriv under och be dina nära och kära, dina arbetskamrater, etc, etc, skriva under också.
https://schysstvard.se/
Låt oss få tillbaka vårt sjukhus och bort med idioterna som förstör allt dom rör vid.

Siv Bertilsson
Gäst
Siv Bertilsson
5 December, 2023 05:17

Och vad hadde man väntat sig.
Helt sanslöst.
Att förflytta alt till Skövde

Arg lidköpingsbo
Gäst
Arg lidköpingsbo
5 December, 2023 08:34

Efter så många protester från både personal och innevånare I skaraborg ser vi nu resultatet av när ett antal inkompetenta får härja fritt en flat kommunstyrelse i lidköping blir det detta resultat. Skrota regionerna förstatliga sjukvården , vi behöver inga stora regionens hus,vi behöver folk på sjukhusen och på våra äldreboenden,skapa en god arbetsmiljö

Robin
Gäst
Robin
5 December, 2023 09:03

Tråkigt för de anställda och främst de som faktiskt är akutsjuka. Jag själv var där i helgen med anhörig, Jag tyckte det var relativt lugnt trots många sökande men jag upplever som att många är stabila och mobila. Jag ställer mig tveksam till hur stor del av dessa individer är akutsjuka som artikeln bekräftar. Man kan ha väldigt ont och behöva vård men inte akutvård. Det är ett jätteproblem att skilja mellan. Information om vårt vårdsystem behövs när söker man vilken vårdinstans.

Senast redigerad 2 månader sedan av Robin
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
5 December, 2023 03:40
Svarar  Robin

Ska patienten själv kunna avgöra om det är/kan bli ett akut tillstånd eller inte?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
5 December, 2023 10:55

Anna-Karin Skatts Tidaholm var tydligen också sämst i Skaraborg när det gällde hemtjänst, sa de på radion. Tydligen ingen slump att det blir kaos i hennes fotspår.

Jan Johansson
Gäst
Jan Johansson
5 December, 2023 04:15

Hon är väl som en olycka som bara väntar på en lämplig plats att inträffa på.

Anneth
Gäst
Anneth
5 December, 2023 12:31

Ja vad trodde de styrande som stänger ner Lidköping och slussar sätt vidare fin Skövde…. besparing.. nej knappast… detta kommer inte bli bra…. en totalt oansvarig vårdsituation
Skamligt