Gå direkt till Nyheten (Elpriset skjuter i taket)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elpriset skjuter i taket

Publicerad Tuesday, 05 December 2023, 06:56 av Redaktionen

elpriset

Idag den 5:e december prognostiseras elpriset ligga på 482 öre/kWh mellan kl 08:00-09:00. Det förväntas även vara högt resten av dagen.

Under natten till 5:e december beräknas priset ligga på cirka cirka 150 öre/kWh, sedan ska det skjuta i taket på morgonen till hela 482 öre/kWh. Därefter ska priset ligga runt 300 öre/kWh hela dagen fram tills kvällen då priset går ner. Snittpriset för dagen beräknas vara 238 öre/kWh.

I slutet på förra veckan och i helgen har elpriset varit högt. Det skulle kunna tänkas bero på att kärnkraftsreaktorn Ringhals var stängd några dagar. Enligt uppgifter från Aftonbladet startades dock Ringhals igång vid kl 03:07 i måndags natt. Den enda förklaringen tycks då vara det kalla vädret som skapar de höga elpriserna.

Priserna kommer från Tibber där priserna presenteras inklusive moms, skatter och avgifter för elområde 3.