Gå direkt till Nyheten (Årets Modejulklapp: Plagget du använder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årets Modejulklapp: Plagget du använder

Publicerad Friday, 15 December 2023, 17:10 av Samuel Lundell

Årets Modejulklapp

Årets Modejulklapp har utsetts och vinnaren är ”Plagget du använder”. Tuffare ekonomiska tider och hållbarhetsfokus ligger bakom valet.

Årets modejulklapp utses varje år av Svensk Handel Stil, som är ett branschkansli för de medlemmar i Svensk Handel som är verksamma i modebranschen. Kansliet har cirka 3000 medlemmar enligt egna uppgifter. Svensk Handel Stil påverkar i frågor som rör modebranschen via kontakter med regeringskansli, myndigheter, konsumentorganisationer och media.

Med ett ökat fokus på frågor som rör hållbarhet, samt tuffare ekonomiska tider, är det viktigare än någonsin att vara noga med sina inköp och välja sådant som man verkligen tycker om och som håller länge anser kansliet hos Svensk Handel. Årets modejulklapp blir därför ”plagget du använder”.

Den största delen av modebranschens klimatpåverkan sker i produktionsstadiet, att välja plagg med omsorg, använda dem och ta hand om dem ordentligt är därför en nyckelfaktor för att göra branschen mer hållbar. Allt fler aktörer lanserar hållbara produkter av hög kvalitet med lång livslängd.

– Hållbarhet är en viktig fråga hos såväl branschen som konsumenterna. Vi ser i år en möjlighet att tillsammans ta ansvar för hur vi handlar och se till att plagg som kommer uppskattas och tas hand om ligger under granen, säger Charlotte Nordén, ordförande för Svensk Handel Stil.