Gå direkt till Nyheten (SMHI varnar igen – strax efter tolvslaget)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SMHI varnar igen – strax efter tolvslaget

Publicerad Friday, 29 December 2023, 19:27 av Rasmus Ahlblom

Snöfall och blåst gör att SMHI utfärdar en gul varning, igen. Det beräknas inträffa i Skaraborg strax efter tolvslaget på nyårsdagen.

Ett väderläge med gul varning har utfärdats för bland annat hela Skaraborg. Man kan förvänta sig snöfall kombinerat med starka vindar från 01:00 till 18:00 på nyårsdagen. Prognoser pekar på 10-20 cm snö, med lokala toppar som kan vara ännu högre.

Denna kombination av snö och blåst förväntas orsaka flera problem i trafiken enligt SMHI. Trafikanter kan stöta på halka, snömodd och dålig sikt på grund av snörök. Även drivbildning som kan minska framkomligheten betydligt, särskilt på öppna landskap. Ta det försiktigt, särskilt om vägen inte har hunnit snöröjas.

Väderförhållandena väntas även påverka kollektivtrafiken med möjliga förseningar och inställda avgångar. Dessutom finns risk för störningar i el- och teleförsörjningen, särskilt i områden med luftburna elledningar och temperaturer nära noll grader.

Prognosen är fortfarande något osäker och utfärdas med längre framförhållning än vanligt på grund av nyårshelgen. Invånare uppmanas att hålla sig uppdaterade och förbereda sig för eventuella störningar.