Gå direkt till Nyheten (Västra Götalands dåliga vägar – sämre än rikssnittet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Västra Götalands dåliga vägar – sämre än rikssnittet

Publicerad Saturday, 30 December 2023, 13:01 av Rasmus Ahlblom

Västra Götalands vägar är i mycket dåligt skick enligt Transportföretagen. Nu skapas en namninsamling för att motverka detta på riksnivå.

14,1 procent av Västra Götalands statliga vägar är i mycket dåligt skick enligt statistik från 2022. Detta är över rikssnittet på 11 procent. Detta placerar regionen på sjätte plats över landets sämsta vägar. Transportföretagen startar nu en namninsamling för att uppmana till nödvändiga satsningar för att förbättra vägarna, särskilt inför storhelgerna när trafiken intensifieras.

Tina Thorsell på Transportföretagen varnar för att underhållsskulden kan öka till 42 miljarder kronor 2032 om inga extra medel tillförs. Hon betonar behovet av regeringens investeringar för att förbättra trafiksäkerheten och underhålla infrastrukturen.

Transportföretagen uppmanar alla som är berörda av vägarnas skick att delta i namninsamlingen och bidra till en säkrare och mer hållbar framtid för regionens infrastruktur.