Gå direkt till Nyheten (Idag börjar vargjakten i Västra Götaland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idag börjar vargjakten i Västra Götaland

Publicerad Tuesday, 02 January 2024, 14:02 av Redaktionen

Idag börjar vargjakten i Ripelångenreviret som omfattar nordvästra Ulricehamn, sydvästra Falköping, östra Herrljunga samt sydöstra Vara.

Enligt Länsstyrelsen får max sex vargar skjutas samt att de har konstaterat att det finns minst fyra i reviret. När den fjärde vargen fälls kommer årets vargjakt att pausas för att undersöka om det finns spår från fler vargar i jaktområdet. Med hjälp av DNA-analys kan man fastställa om vargen skulle tillhöra reviret. Genom att använda Länsstyrelsens SMS-tjänst, samt skyldigheten hos jaktledaren att avlyssna myndighetens telefonsvar för information om jakten. Kan man öka chansen för att inte för många vargar skjuts. Denna vargjakt stoppas senast 15 februari eller när de tilldelade vargarna är skjutna.

  Jaktområde Foto: Länsstyrelsen.