Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsbo åtalad – misshandel, frihetsberövande och hot)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsbo åtalad – misshandel, frihetsberövande och hot

Publicerad Wednesday, 03 January 2024, 13:21 av Rasmus Ahlblom

Mannen står anklagad för totalt fem brott som ska ha begåtts mot en kvinna, bland annat i Lidköpings kommun.

Åtalet innehåller anklagelser om misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. En man i 40-årsåldern står åtalad för en rad allvarliga brott som inträffade under en period på några dagar i början av februari 2023 i Lidköpings och Grästorps kommun. Gärningarna ska ha skett mot en kvinna.

Händelseförloppet inleds med anklagelser om misshandel där den tilltalade ska ha tagit tag i målsägandens hår och dragit henne samt spottat henne i ansiktet. Dessa handlingar påstås ha orsakat smärta och fysiskt obehag för målsäganden.

Dagen efter eskalerar situationen och han anklagas för olaga frihetsberövande. Enligt åtalet tvingade den tilltalade målsäganden att följa med i en bil under falska förespeglingar om att hon skulle skjutsas till sitt arbete. Istället körde den tilltalade till en annan plats och ska ha hotat kvinnan på flera sätt.

Mannen ska ha uttalat direkta dödshot mot målsäganden, inklusive att hon inte skulle återvända till sitt arbete och att hon aldrig mer skulle få se sina barn. Vid möte av en lastbil ska han ha kört till motsatt körfält och samtidigt uttalat ”är du nöjd nu” eller något liknande.

Ofredandet ska enligt åtalet ha skett genom att den tilltalade tvingade målsäganden att hämta ett rep och uttalade att han skulle hänga sig medan målsäganden tvingades titta på.

Slutligen anklagas den tilltalade för övergrepp i rättssak genom att ha hotat döda målsäganden om hon kontaktade polisen, vilket utgör ett försök att hindra målsäganden från att rapportera händelserna.

Den tilltalade mannen förnekar brott. Målet kommer att prövas av Skaraborgs Tingsrätt.