Gå direkt till Nyheten (Skara Sommarland får ny VD)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara Sommarland får ny VD

Publicerad Monday, 08 January 2024, 14:44 av Samuel Lundell

Skara Sommarland VD

Skara sommarland har fått en ny VD. Detta meddelades idag av parkens ägarbolag Park and Resorts.

Skara Sommarland fick en ny VD vid det nya årets start i form av Christoffer Östling. Efter en tid med delad vd-post på Kolmården och parken utanför Skara lämnar nu Christine Karmfalk över ledarskapet till Skara Sommarlands nuvarande platschef. Karmfalk kommer fokusera helhjärtat på Kolmården framöver och Christoffer Östling kliver in som tillförordnad vd för Skandinaviens största vattenpark med start 1 januari i år.

Sedan 2022 har Christine Karmfalk suttit på dubbla vd-poster för både Kolmården och Skara Sommarland, en förändring som trädde i kraft i och med att dåvarande vd i Skara Janne Nilsson gick vidare mot nya uppdrag. Bolaget menar att det var ett klokt beslut då, men att de nu behöver ändra strukturen igen till mer normala förhållanden.

Gott ledarskap

Joanna Hammar som är vice vd på Parks and Resorts kommenterar utnämnandet.

-Christoffer Östling har som platschef visat på ett mycket gott ledarskap och han har dessutom stor förståelse för vår verksamhet och vikten av goda gästmöten. Därför känner vi oss mycket trygga i att han fortsätter driva ledarskapet på Skara Sommarland när Christine Karmfalk fokuserar helhjärtat på Kolmården. Christoffer tar över som tillförordnad vd till en början, med förhoppningen att det blir en permanent lösning, säger hon.

Nya VD:n kommenterar

Östling är själv glad över hans nya arbete.

-Det känns så klart väldigt roligt att få det här förtroendet och jag är enormt taggad inför den kommande säsongen. Just nu pågår rekryteringen för fullt och jag ser verkligen fram emot att få öppna parken igen och möta alla våra fantastiska medarbetare och gäster, säger han.

Den nya VD:n står inför en utmaning när säsongen för 2024 närmar sig. Antalet gäster på Skara Sommarland blev under 2023 års säsong 210 869. Det är en minskning med ungefär 65 000 personer i jämförelse med förra året. Även försäljningen backade från 127 miljoner kr till 111 miljoner kr. Om han kan vända utvecklingen eller inte får framtiden utvisa.

Foto är från Parks and Resorts