Gå direkt till Nyheten (”Det kan bli krig i Sverige” – uttalanden efter säkerhetskonferensen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Det kan bli krig i Sverige” – uttalanden efter säkerhetskonferensen

Publicerad Tuesday, 09 January 2024, 13:24 av Rasmus Ahlblom

Civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin och Överbefälhavare Micael Bydén varnar för en ökad risk för krig i Sverige.

Största orsaken till uttalandena ska vara Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Detta rapporterar SVT Nyheter efter säkerhetskonferensen i Sälen.

Bohlin och Bydén betonar vikten av att svenska folket förbereder sig för ett potentiellt krig och stärker landets motståndskraft. Enligt MSB ska varje hushåll kunna ordna mat, vatten och värme utan elektricitet i sju dagar.

Denna varning kommer i ljuset av Rysslands agerande i Ukraina och dess potentiella konsekvenser för Sverige, särskilt med tanke på landets geografiska läge vid Östersjön. Svenska beslutsfattare uttrycker oro för att en rysk seger i Ukraina kan öka risken för att Sverige ska dras in i konflikter. Sverige har visat öppet stöd till Ukraina.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Utflyttad
Gäst
Utflyttad
10 January, 2024 11:35

Om man nu ska förbereda för krig, borde inte politikerna rusta upp vården istället för att rusta ner den?

Göran
Gäst
Göran
11 January, 2024 09:57

Blev väl lite rabalder om det uttalandet, bättre dom inget sagt och vid eventuellt krig kan dom ju säga vi såg det inte komma.

jonas
Gäst
jonas
15 January, 2024 03:21

vad är felet att vara förberedd? vi har en hel generation som totalvägrar värnplikt för att det låter inte skoj. Skadar väl inte att ge svenskarna en skrevspark så dom vaknar till lite, vi försöker (varför kan jag inte förstå då det styrs av diktatorer) gå med i Nato, om/när det händer så är vi i fokus från ryssland på samma sätt som finnarna är, då gäller det att vara lite förberedd för ryssarna har inget emot att starta krig mot suveräna nationer, det har de ju visat fler gånger.